Ατράνταχτα τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής «Χρυσής Αυγής», αλλά ανύπαρκτα στην εισαγγελική πρόταση

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ:

Προκλητική πρόταση-ασπίδα προστασίας ήταν επί της ουσίας η προχτεσινή πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Της οργάνωσης όπου η ναζιστική ιδεολογία είναι το κίνητρο της εγκληματικής της δράσης και ο εγκληματικός της χαρακτήρας είναι αλληλένδετος με τη ναζιστική της ιδεολογία.

Αμέτρητα και ατράνταχτα είναι τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής που αναδείχθηκαν στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια. 

Μάλιστα, ντοκουμέντα από τη δικογραφία παρουσίασε τα προηγούμενα χρόνια και το «902.gr» (δείτε αναλυτικότερα παρακάτω). 

Συγκεκριμένα δηλώσεις του αρχηγού Μιχαλολιάκου και των στελεχών της που εξυμνούν τον ισόθεο Χίτλερ, το ναζιστικό καθεστώς και τις θηριωδίες του, την αρία φυλή, φωτογραφικά ντοκουμέντα με ναζιστικά σύμβολα, σβάστικες, σημαίες της Βέρμαχτ, των SS, ναζιστικά τατουάζ στα μπράτσα των στελεχών της, αποκαλυπτικά φωτογραφικά ντοκουμέντα, μαρτυρίες με επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, κομμουνιστές, βίντεο με τα τάγματα εφόδου εν δράσει, με στιλιάρια, με όπλα, συνομιλίες και μηνύματα με εντολές, όπου ακολουθούσαν εγκληματικές πράξεις. Εγκληματικές παραινέσεις χρυσαυγιτών πυρηναρχών πως «ό,τι κινείται σφάζεται»,

Αμέτρητα και ατράνταχτα τα αποδεικτικά στοιχεία που αναδείχθηκαν για την ευθύνη της ηγεσίας στις οργανωμένες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που δρούσαν κατόπιν εντολών, οδηγιών, ενημέρωσης και έγκρισης της ηγεσίας της (πυρηνάρχης – περιφερειάρχης βουλευτής – αρχηγός) κ.ά.

Όλα αυτά ήταν ανύπαρκτα στην πρόταση της Εισαγγελέα. Ύστερα από 8 ώρες αγόρευσης, κατέληξε ότι οι 65 κατηγορούμενοι -οι 18 ναζιστές πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και 47 μέλη της- θα πρέπει να αθωωθούν.

Συγκεκριμένα, για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης της ναζιστικής οργάνωσης ζήτησε την απαλλαγή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και στελεχών της υπερθεματίζοντας και υιοθετώντας την επιχειρηματολογία της ναζιστικής οργάνωσης. Δεν αποδέχθηκε ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός για τις εγκληματικές πράξεις. «Η ηγεσία δεν γνώριζε, δεν έδινε εντολή, δεν υπήρχε σχεδιασμός, δεν υπήρχε στοχοποίηση των θυμάτων από την ηγεσία της», ανέφερε προκλητικά στην πρότασή της. Και αυτό παρά το  γεγονός πως στη δικογραφία υπήρχαν συνομιλίες όπου φαινόταν η στοχοποίηση του Φύσσα, η ικανοποίηση για το θάνατό του, αλλά και η γνώση της ηγεσίας για τη δολοφονία. Πόσο μάλιστα, όταν ηχητικά ντοκουμέντα όπου ο κατηγορούμενος Νίκος Αποστόλου, υπεύθυνος των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής του Πειραιά ανέφερε πως «για να κάνεις κάτι παίρνεις πρώτα τον Γιάννη, ο Γιάννης το λέει στο Μεγάλο και αν δώσει το ΟΚ ο Μεγάλος πας».

Δεν υπήρχε κίνητρο για τις εγκληματικές πράξεις, όλες ήταν συμπτωματικές, μεμονωμένες ή και εδράζονταν στη σφαίρα της… ψυχολογίας… Όσο για τη ναζιστική ιδεολογία, για τα «είμαστε φασίστες, ναζιστές, μαχαιροβγάλτες» κ.λπ. υιοθέτησε πλήρως τα όσα είπε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής περί αποχώρησης το 1992 ακραίων ιδεολογικά μελών. Όμως, όπως ανέφερε, και να είναι ναζιστές αυτό είναι ποινικά αδιάφορο… Σημειώνεται πως τα … ακραία ιδεολογικά άτομα που τάχα αποχώρησαν, εξακολουθούσαν να υπάρχουν στη Χρυσή Αυγή με κορυφή τον ίδιο τον Ν. Μιχαλολιάκο, όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπαρχηγός της, Αντώνης Ανδρουτσόπουλος.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσον αφορά την πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης Μιχαλολιάκος μετά από καιρό για τη δολοφονία Φύσσα σε ραδιοφωνική εκπομπή και… μεταφράστηκε από τα στελέχη της ως ανάληψη του πολιτικού κόστους(!), η εισαγγελέας την υιοθέτησε πλήρως. Επίσης, στην αγόρευσή της επικαλέστηκε δήλωση στελέχους της Χρυσής Αυγής, του ναζιστή Κασιδιάρη, ότι «μαζί με τη δολοφονία Φύσσα δολοφονήθηκε και η Χρυσή Αυγή»…

Υιοθέτησε παιδαριώδεις δικαιολογίες

Ήταν τέτοια η εθελοτυφλία στην πρότασή της που έφτασε μέχρι το σημείο να υιοθετήσει αυθαίρετες, αστήρικτες και παιδαριώδεις δικαιολογίες των στελεχών της Χρυσής Αυγής, όπως το επιχείρημά τους ότι «όλες οι καλές δουλειές νύχτα γίνονται» (Κασιδιάρης), ότι δήθεν εννοούσαν τη δράση της Αστυνομίας.

Αποσυνέδεσε τις υποθέσεις από το γενικότερο σχεδιασμό της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την εισαγγελέα και την πρότασή της, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επιθέσεις στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στο στέκι «Αντίπνοια», στον μαθητή στο Π. Φάληρο κ.τ.λ., ήταν άσχετα μεταξύ τους περιστατικά!!! «Δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός σε βάρος πολιτικών αντιπάλων και μεταναστών (…) Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν φέρει ουδεμία ευθύνη, αφού δεν προέκυψε ότι έδωσε εντολή ούτε ότι είχε εγκρίνει τις πράξεις που τελέστηκαν εκ των προτέρων», ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας βάναυσα το λαϊκό αίσθημα και τα θύματα επιθέσεων της Χρυσής Αυγής.

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η πρότασή της περιορίστηκε στην ενοχή του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά, χωρίς να αναφερθεί στο κίνητρο της δολοφονίας και θεωρώντας -χωρίς να στοιχειοθετείται από πουθενά- ότι δεν είχε από την αρχή ανθρωποκτόνο σκοπό. Επίσης, ότι το τάγμα εφόδου δεν ήξερε και δεν τον βοήθησε στη δολοφονία και ότι ο Π. Φύσσας δεν ήταν στοχοποιημένος. Σαν να μην υπήρξε πουθενά το βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο με τους χρυσαυγίτες που πήγαιναν στον τόπο της δολοφονίας και το αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Σαν να μην υπήρξε το ηχητικό ντοκουμέντο που ακούστηκε στο δικαστήριο με το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Ν. Αποστόλου που έλεγε «το ψάχναμε τόσο καιρό το μπαστάρδι». Ήταν λογικό μετά από όλα αυτά να μη …μνημονεύσει στην πρότασή της το ρόλο της Αστυνομίας και στη δολοφονία Φύσσα.

Για την επίθεση στους αλιεργάτες και τους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ελαφρότερα αδικήματα (βαριά σκοπούμενη για τους αλιεργάτες, επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη για το ΠΑΜΕ) γιατί, όπως είπε, οι κατηγορούμενοι δεν είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό. Δεν υπήρξαν για την Εισαγγελέα οι δηλώσεις Λαγού για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και ό,τι ακολούθησε, ούτε οι δηλώσεις Λαγού – Παναγιώταρου – Μίχου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και ό,τι ακολούθησε. Όσο για το «ό,τι κινείται σφάζεται (…) αν πάρουμε το ok από τον Λαγό» του Πατέλη και το «για να κάνεις κάτι, παίρνεις πρώτα τον Γιάννη (Λαγό), ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο (Μιχαλολιάκο) κι αν δώσει το ok ο Μεγάλος πας» του Αποστόλου το αγνόησε… Όσο για τη φράση «τους μακελέψαμε» του Λαγού για την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ η κ. Οικονόμου την έριξε στον «κάλαθο».

Ακόμα και για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακόμα και η φράση που ακούστηκε από δράστη, “έχετε χαιρετίσματα από τη Χρυσή Αυγή”, δεν είναι αρκετή, καθώς δεν γίνεται αναφορά στο όνομα κάποιου συγκεκριμένου βουλευτή»…

Όσο για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής που βαρύνει ορισμένα εκ των στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης, ανάμεσά τους και τον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο, ζήτησε, κατά περίπτωση, τη μετατροπή του σε αδικήματα που ισοδυναμούν με πλημμελήματα, τα οποία έχουν υφ’ όρον παραγραφεί.

«Δε θεωρούμε ότι μπορεί να υιοθετηθεί μία τέτοια προκλητική εισαγγελική πρόταση», σημειώνουν σε δήλωσή τους οι Δικηγόροι Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη δίκη της Χρυσής Αυγής τη στιγμή που εργατικά σωματεία καταγγέλλουν με τη σειρά τους την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Σκανδαλώδης στήριξη των χρυσαυγιτών από την εισαγγελέα όλα αυτά τα χρόνια

  • ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Προκλητικό «ξέπλυμα» της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής η πρόταση της εισαγγελέα

  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προσβάλλει βάναυσα το λαϊκό αίσθημα η πρόταση της Εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

  • ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Προκλητική εισαγγελική πρόταση – Ασπίδα προστασίας στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση