ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ : Αμετανόητος και προκλητικός ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Φύσσα

Απολογήθηκε ο φασίστας Γ. Ρουπακιάς σχεδόν έξι χρόνια μετά το έγκλημα

Προκλητικός και αμετανόητος εμφανίστηκε την Πέμπτη 18 Ιούλη στην απολογία του ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, φτάνοντας να κάνει λόγο για «μια απλή ανθρωποκτονία»που έγινε ολόκληρο θέμα και συνέβη επειδή ο Φύσσας έστριψε το σώμα του και «προσέκρουσε» στο μαχαίρι που τον πήρε στην καρδιά (!). Τα λεγόμενά του προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό την οργή του πολυάριθμου ακροατηρίου αλλά και του δικαστηρίου, γεγονός που τον οδήγησε να προσπαθήσει ανεπιτυχώς να τα μαζέψει… Προσπάθησε, επίσης, εις μάτην να δώσει κάλυψη στη ναζιστική οργάνωση, ανακαλώντας όψιμα όλες τις προηγούμενες καταθέσεις που συνομολογούσε την παρουσία όλων των συγκατηγορουμένων του στη δράση του τάγματος εφόδου και όχι μόνο όσων ανέφερε στη χτεσινή κατάθεση.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς επανέλαβε τον ισχυρισμό του πυρηνάρχη του για τα τρικάκια και το sms, σε αντίθεση όμως με τον Πατέλη λέει ότι ξεκίνησε από την Τοπική τάγμα εφόδου με μηχανές, το οποίο εκείνος ακολούθησε. Κάποιος του είπε ότι «έπιασαν ένα δικό μας και πάμε να τον απεγκλωβίσουμε», ανέφερε. Η όλη κινητοποίηση, σύμφωνα με αυτά που είπε, έφτασε μέχρι το «Κοράλι»… Επίσης, «δεν θυμόνταν» το όνομα και τη διεύθυνση από όπου υποτίθεται ότι πήγε για να πάρει τα τρικάκια, γεγονός που επισημάνθηκε από το δικαστήριο, όπως άλλωστε έκανε και ο Πατέλης.

Για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού λίγο ως πολύ ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς ανέφερε στο δικαστήριο ότι εκεί που έψαχνε να παρκάρει για να πάει ξανά στο «Κοράλι» και δεν έβρισκε θέση, ο Φύσσας του επιτίθεται και τον χτυπάει (δεν προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση όπως επισήμανε η Πρόεδρος), ενώ ως διά μαγείας δεν βλέπει πια χρυσαυγίτες στην Παναγή Τσαλδάρη, παρά μόνο λίγους φίλους του Φύσσα.

Χαρακτηριστικές οι επίμονες ερωτήσεις της Προέδρου αλλά και οι απαντήσεις του Γ. Ρουπακιά που παραπέμπουν στο ότι δεν είχε καμία άλλη επιλογή από το να μαχαιρώσει τον Φύσσα…

ΡουπακιάςΜου είπε ο Φύσσας: «Τι είναι ρε; Γιατί όλα αυτά;», δύο φορές.

Πρ.: «Είστε κλεισμένος σε ένα αμάξι και έρχεται κάποιος, η κίνηση είναι να κατέβετε και να πάρετε το μαχαίρι; Σήμερα τι θα κάνατε;».

Ρουπ.: «Είχα ανοιχτά παράθυρα. Σήμερα δεν θα έπαιρνα το μαχαίρι».

Πρ.: «Γιατί δεν βάλατε μπρος να φύγετε; Όπως μπήκατε αντίθετα, να φύγετε αντίθετα. Είχατε την ευχέρεια να κινηθείτε με το αυτοκίνητό σας και αντί αυτού ανοίγετε την πόρτα και παίρνετε και το μαχαίρι;».

Ρουπ.: «Είχε κίνηση ο δρόμος».

Πρ.: «Βλέπετε να κινείται ένα άτομο απειλητικά προς το μέρος σας…. Αν δεν είχατε το μαχαίρι θα ανοίγατε πόρτα;».

Ρουπ. «Όχι θα έφευγα. Πεζός».

Πρ.: «Γιατί δεν το κάνατε τότε;».

Ρουπ.: «Να ανοίξω την πόρτα να βγω έξω; Ούτε δευτερόλεπτο δεν θα άντεχα».

Πρ.: «Θεωρείτε ότι ο μόνος τρόπος ήταν το μαχαίρι;».

Μάλιστα η πρόεδρος του επισημαίνει: «Αλλάξατε προορισμό και ασχοληθήκατε με τα άλλα άτομα;»

Ρουπ.: «Ο σκοπός ο δικός μου ήταν να απεγκλωβίσω έναν δικό μας στο Κερατσίνι».

Πρ.: «Μήπως ο προορισμός σας ήταν ο Φύσσας για τον οποίο και σταματήσατε»;

Ρουπ.: «Όχι βέβαια. Ο προορισμός μου ήταν το “Κοράλλι”. Πού να τα ξέρω εγώ αυτά που έγιναν; Υπέθεσα ότι κάποιοι χρυσαυγίτες με μηχανάκια, τους κυνήγησαν και βρέθηκαν στην Τσαλδάρη (σ.σ. ο Φύσσας και οι φίλοι του). Μάλλον υπέθεσε ο άνθρωπος ότι θέλαμε να τον περικυκλώσουμε γι’ αυτό και κινήθηκε όπως κινήθηκε. Εμένα σκοπός μου ήταν το “Κοράλλι”. Καλώς ή κακώς γι’ αυτό πήγαινα».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι επισημάνθηκε σε σχετικές ερωτήσεις από τους δικαστές το καίριο χτύπημα στον Παύλο Φύσσα: «Φαίνεται ότι εκτελέσατε ένα καίριο χτύπημα και επαγγελματικά εκτελεσμένο…». «Επειδή υπάρχει και μια μελέτη. Προκύπτει ότι το χτύπημα έγινε από καλό γνώστη και του σημείου και του τρόπου».

Στην απολογία του ανέφερε επίσης ότι από το αστυνομικό τμήμα τηλεφώνησε στη σύζυγό του, στην αδερφή του και πέντε – έξι φορές μίλησε στο τηλέφωνο με τον Πατέλη. Ισχυρίστηκε ότι πήρε τον Πατέλη για να τον συμβουλευτεί για δικηγόρο και είπε ότι στο τρίτο τηλεφώνημα με τον Πατέλη του είπε «να πάρει και τον Λαγό».

Σε σχετική ερώτηση για τον όρκο και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς ανέφερε: «Ναι. Ήμασταν στη Νέδα και λέει ο Πατέλης πάμε πιο κει, με Καζαντζόγλου και Τσακανίκα, και εκφώνησαν έναν λόγο, δεν ξέρω αν ήταν όρκος, νομίζω τον εκφώνησε ο Τσακανίκας». Ενώ, παραδέχτηκε ότι και «ο Χίτλερ χαιρετάει έτσι, αλλά δεν το εκλάβαμε έτσι, ήταν αρχαίος ελληνικός ο χαιρετισμός, είναι τι νιώθεις εκείνη την ώρα».

Για τη στάση της Αστυνομίας κατά τη σύλληψή του και μετά στο Αστυνομικό Τμήμα ανέφερε ότι δεν φορούσε χειροπέδες, είχε το κινητό του, κυκλοφορούσε ελεύθερος, ενώ το μαχαίρι του εγκλήματος εθεάθη στο Αστυνομικό Τμήμα σε μια σακούλα σούπερ μάρκετ…

Στο δικαστήριο παρόντες ήταν ο πατέρας του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, ενώ για πρώτη φορά δεν ήταν η μητέρα του Π. Φύσσα για ευνόητους λόγους.

Θέατρο, υπονοούμενα και ασυναρτησίες στην απολογία Πατέλη…

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 17 Ιούλη η απολογία του πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη, στη δίκη της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης. Ο εν λόγω κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και απλή συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα (είναι μεταξύ των 18 κατηγορουμένων).

Για τη ναζιστική ιδεολογία, την οργανωτική δομή της ναζιστικής οργάνωσης και την εγκληματική της δράση, ο χρυσαυγίτης Πατέλης προσπάθησε με απλοϊκούς ισχυρισμούς να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα». Για τα όσα αναδείχθηκαν στη διαδικασία των εγγράφων, όπως π.χ. τη φωτογραφία των χρυσαυγιτών της ΤΟ Νίκαιας να χαιρετούν ναζιστικά μοστράροντας τη σημαία των SS στη στρατιωτική εκπαίδευση στη Νέδα, ο πυρηνάρχης επανέλαβε τα όσα έχουν πει και οι άλλοι χρυσαυγίτες, περί «αρχαιοελληνικού χαιρετισμού που τον έκανε και ο Μεταξάς». Επανέλαβε επίσης τα όσα είπε ο χρυσαυγίτης Καζαντζόγλου περί χλευασμού για τις πόζες με τη σημαία των SS, ότι δήθεν έφτασε στα γραφεία της Νίκαιας με δέμα το οποίο έγραφε «αυτό να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας, να δείτε ποιοι είστε» και την πήρε στη Νέδα για να χλευάσει δήθεν αυτούς που το έκαναν… Για την ομοιομορφία της ενδυμασίας των ταγμάτων εφόδου, έκανε λόγο περί μόδας που πέρασε (!).

Επιπλέον, κάθε φορά που δεν μπορούσε να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις του δικαστηρίου, ή δεν τον βόλευε, τα έριχνε στην έλλειψη …ευγλωττίας ή στην αμνησία. Για το περιβόητο «ό,τι κινείται σφάζεται», ισχυρίστηκε ότι «δεν μιλούσε καλά» και εννοούσε άλλα από αυτά που έλεγε.

Ακόμα, ο Πατέλης αρνήθηκε ότι υπήρξε πειθαρχικός έλεγχος και επίπτωση από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή σε βάρος του μετά τη δολοφονία Φύσσα, επιβεβαιώνοντας και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στις 23 Σεπτέμβρη με τον Ι. Λαγό, ο οποίος του είπε χαρακτηριστικά «Γιώργο μένεις». Αξίζει επίσης να θυμίσουμε ότι μάρτυρες υπεράσπισης του αρχηγού Μιχαλολιάκου είχαν καταθέσει ακριβώς τα αντίθετα.

Και αυτός αρνήθηκε κάθε συμμετοχή και παρουσία στη δολοφονία (ισχυρίστηκε ότι ήταν σπίτι του), δικαιολογώντας το sms που έστειλε στις 23.30, μετά τις συνεννοήσεις με Καζαντζόγλου – Λαγό, ότι αφορούσε διανομή φυλλαδίων για επικείμενη εκδήλωση με τον Μιχαλολιάκο. Δεν μπόρεσε όμως να απαντήσει σε ερώτηση της εφέτη Τσουλφόγλου γιατί για τόσα λίγα φυλλάδια -όπως ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν- κινητοποίησε τόσο μεγάλο αριθμό χρυσαυγιτών… Υποστήριξε ότι το μήνυμα που έστειλε και η δολοφονία Φύσσα είναι δύο διαφορετικά συμβάντα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Σε ερώτηση μάλιστα της προέδρου ποιος τελικά κινητοποίησε τα άτομα που βρέθηκαν στο «Κοράλι», είπε ότι «ο Άγγος βρισκόταν στο “Κοράλι” με δικούς του ανθρώπους, αυτός έπαιρνε τηλέφωνα για το πρόβλημα που αντιμετώπισε». «Γιατί να μην τους κινητοποίησε ο Άγγος;», αναρωτήθηκε, αμφισβητώντας τα όσα είπε ο Άγγος στην απολογία του, ότι δήθεν άκουσε κραυγές από το σπίτι του και ότι ενημερώθηκε από αστυνομικό πως «κάποιος Ρουπακιάς μαχαίρωσε ένα παλικάρι».

Ο Πατέλης δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση ούτε για ποιο λόγο ο δολοφόνος του Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς, επέλεξε από όλους τους γνωστούς και φίλους να καλέσει αυτόν μετά την προσαγωγή του για να τον ενημερώσει για το τι είχε συμβεί. Ούτε για τα μηνύματα του Ι. Λαγού για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τίποτα για τη δολοφονική επίθεση στους αλιεργάτες και για τα περί «εντολής Λαγού» στα μηνύματα που έστελνε ανέφερε ότι το έκανε από μόνος του, για να υπάρχει ανταπόκριση και να έρχεται κόσμος στην τοπική.

Χαρακτήρισε τον Ρουπακιά «ενεργό υποστηρικτή» της Χρυσής Αυγής και όχι μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της Νίκαιας, όπως έχει αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία, αφού άλλωστε, όπως είπε, η ΤΟ Νίκαιας είχε μόνο υποστηρικτές και όχι μέλη της Χρυσής Αυγής. Ισχυρίστηκε δε ότι ούτε ο ίδιος ήταν μέλος της ΧΑ!

  • Από τον “Ριζοσπάστη” της Πέμπτης 18/7 και Παρασκευής 19/7/2019