Διεθνής αλληλλεγγύη στους λιμενεργάτες της Cosco

Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Μεταφορών της ΠΣΟ

Σε μήνυμά της στους εργαζόμενους της COSCO και το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Μεταφορών της ΠΣΟ αναφέρει,

«Η TUI Transport, Ports, Fishry and Communication, η κλαδική οργάνωση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας που συσπειρώνει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο στηρίζει σταθερά τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων λιμενεργατών της COSCO στον Πειραιά με επικεφαλής το αγωνιστικό Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ.

Ένας νεαρός εργάτης θυσιάστηκε από τους εργοδότες για να αποκτήσουν όλο και περισσότερα κέρδη λόγω της έλλειψης των απαραίτητων προφυλάξεων που έπρεπε να είχαν ληφθεί εκ των προτέρων. Αυτή είναι εντελώς εγκληματική στάση. Καταδικάζουμε έντονα και διαμαρτυρόμαστε για τις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας της COSCO. Κανένα συμφέρον δεν είναι πιο πολύτιμο από τη ζωή ενός εργάτη.

Η TUI Transport, εκφράζει τα πιο ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του 45χρονου εργάτη που σκοτώθηκε. Δηλώνουμε επίσης τη σταθερή μας αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που δίνουν μαχητικό αγώνα υπό την ηγεσία του αγωνιστικού τους σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

Παρακολουθούμε τη διαπάλη μεταξύ των εργαζομένων και των εργοδοτών της COSCO και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ευχόμαστε επιτυχία στους εργαζόμενους της COSCO με την απεργία τους.

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη των εργαζομένων!»

Συνδικαλιστική Οργάνωση USB Ιταλίας

«Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους συναδέλφους του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του στο γκέτο της COSCO», εκφράζει με μήνυμά της στους εργαζόμενους της COSCO η Συνδικαλιστική Οργάνωση USB Ιταλίας.

Αναφέρει τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι της COSCO βρίσκονται ήδη σε 24ωρη απεργία για να μη θρηνήσουν άλλους νεκρούς εργάτες.

Η USB στέκεται στο πλευρό των απεργών εργατών στο λιμάνι του Πειραιά. Μοιραζόμαστε και στηρίζουμε τους αγώνες των ταξικών συνδικάτων διεθνώς ενάντια στις εργασιακές συνθήκες που εκμεταλλεύονται τους εργάτες μέχρι θανάτου.

Η USB κατανοεί απόλυτα αυτόν τον αγώνα καθώς στην Ιταλία υπάρχει αυξανόμενος αριθμός θανάτων στην εργασία, ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη.

Είναι καιρός οι εργοδότες να λογοδοτήσουν για αυτούς τους θανάτους.

Στο πλευρό των εργατών της COSCO, ο πόνος σας είναι και δικός μας».

Συνδικάτο Μεταφορών Nakliyat-İş Τουρκίας

Σε μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της COSCO, το Συνδικάτο Μεταφορών Nakliyat-İş Τουρκίας, αναφέρει τα εξής:

«Αδέλφια μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον χαμό ενός 45χρονου εργάτη στις προβλήτες της COSCO στον Πειραιά. Είναι σαφές ότι πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης που διαπράχθηκε από την απληστία των εργοδοτών για όλο και περισσότερο κέρδος. Ο αδερφός μας εργάτης σκοτώθηκε κυριολεκτικά από τον εργοδότη, λόγω έλλειψης μέτρων ασφάλειας και προστασίας. Δυστυχώς βλέπουμε τις ίδιες δολοφονίες που θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί σε όλο τον κόσμο.

Εκ μέρους της εργατικής τάξης της Τουρκίας και του Συνδικάτου Μεταφορών Nakliyat-İş, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της COSCO που απεργούν υπό την ηγεσία του σωματείου τους ΕΝΕΔΕΠ. Εκφράζουμε, επίσης, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην εργατική τάξη της Ελλάδας.

Η ενότητα των εργαζομένων θα νικήσει! Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!»

Seko Klubb 111 της Σουηδίας

Μήνυμα αλληλεγγύης στους λιμενεργάτες της COSCO από το Seko Klubb 111 της Σουηδίας.

Αναφέρει:

«Το Seko Klubb 111, το σωματείο εργαζομένων στο μετρό στη Στοκχόλμη της Σουηδίας που οργανώνει χιλιάδες εργαζόμενους, εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία σας, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών μας.

Σύντροφοι, εκφράζουμε την οργή μας για τον φόνο του 45χρονου εργάτη από την COSCO.

Η απεργία που το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ κήρυξε είναι απαραίτητη για την υπεράσπιση του δικαιώματος των εργαζομένων σε μέτρα υγείας και ασφάλειας στο λιμάνι, για να μην υπάρχουν περισσότεροι θάνατοι εργαζομένων.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του εργαζόμενου και σε όλους τους συναδέλφους του στην COSCO.

Ένας για όλους και όλοι για έναν!»