Διαμαρτυρία στο υπ. Ναυτιλίας για τα πιστοποιητικά Ναυτικής Εκπαίδευσης (VIDEO)

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποίησαν ναυτεργάτες μετά από πρωτοβουλία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ και με ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας απαιτώντας άμεσα μέτρα για την επίλυση του οξυμένου προβλήματος στην έκδοση και ανανέωση των πιστοποιητικών στα σωστικά, αλλά και συνολικά στα πιστοποιητικά Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν εξάμηνη παράταση ισχύος των διπλωμάτων. Ωστόσο, αυτό αφορά μόνο τους ναυτεργάτες που ναυτολογούνται στο εσωτερικό της χώρας και δεν καλύπτει το σύνολο των ναυτεργατών. Ακόμα ανακοίνωσαν τη μετάθεση 5 λιμενικών στην υπηρεσία των Ναυτικών Μητρώων για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν από την έλλειψη προσωπικού.

Σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση κάλεσε ο Θανάσης Ευαγγελάκης, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ. Επισήμανε ότι «τα συμφέροντά μας συγκρούονται με τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των κυβερνήσεων» και κάλεσε σε μέτωπο απέναντι σε αυτή την πολιτική. Παράλληλα τόνισε ότι συνεχίζεται η προετοιμασία και οργάνωση της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών από τις 10 Νοέμβρη, με προοπτική κλιμάκωσης.