ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Ψηφοδέλτιο μάχης και κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ

Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου, της φτώχειας.

Εκδήλωση παρουσίασης του καλέσματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και των υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο του Κόμματος, διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ στο ξενοδοχείο «Novotel». Στην εκδήλωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

https://youtu.be/3xRK-ikHR5Q

Ψηφοδέλτιο μάχης από αγωνιστές της ζωής

Παρουσιάζοντας τους 42 υποψήφιους του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές ο Δ. Κουτσούμπας, σημείωσε:

«Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζω το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ερχόμενες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Είναι ψηφοδέλτιο μάχης, γεμάτο από αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, μαχητές και μαχήτριες, ο καθένας και η καθεμιά στον τομέα τους, αλλά και παρόντες και παρούσες στο πολιτικό, το κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας.

Άνθρωποι με οράματα, ιδανικά, προτάσεις και σκέψεις για το πώς θα ανοίξουμε για το λαό μας, αλλά και για όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου, το δρόμο προς ένα καλύτερο, φωτεινό αύριο.

Γυναίκες και άντρες που χρόνια τώρα παλεύουν, είτε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, είτε μέσα από τις γραμμές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, του κινήματος των αγροτών, στα μπλόκα του αγώνα, του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών, του γυναικείου κινήματος, του κινήματος της νεολαίας.

Είναι προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής, άνθρωποι που συμπαρατάσσονται σήμερα με το ΚΚΕ, προερχόμενοι και από άλλους πολιτικούς χώρους: Από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΛΑΕ, ανένταχτοι της αριστεράς.

Ανάμεσά τους επίσης καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών.
  • ο 24% των υποψηφίων είναι έως 39 χρόνων.
  • Το 38% είναι από 40 έως 49 χρόνων.
  • Το 24% είναι από 50 έως 59 χρόνων.
  • Το 14% από 60 έως 70 χρόνων.

Ανάμεσά τους είναι και ο σημερινός ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης. Ο δεύτερος εκλεγμένος ευρωβουλευτής μας, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, αυτή τη φορά δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο, θα δώσει τη μάχη για το δήμο Θεσσαλονίκης, ως υποψήφιος δήμαρχος. Και του ευχόμαστε και από εδώ καλή επιτυχία!

Σημαντικές παρουσίες, έκφραση της πλατιάς συμπόρευσης με το ΚΚΕ

Για άλλη μια φορά, σε μια ακόμα μεγάλη εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ, φάνηκε η ανάγκη για πλατιά συμπόρευση με το Κόμμα, κάτι που αποτυπώθηκε και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου από τους χώρους του Πολιτισμού, των Επιστημών, του Αθλητισμού, των Ενόπλων Δυνάμεων κ.λπ.

Το «παρών» στην εκδήλωση στο «Novotel» έδωσαν οι κομμουνιστές δήμαρχοι και εκ νέου υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κώστας Πελετίδης στην Πάτρα, Ηλίας Σταμέλος στην Καισαριανή, Μιχάλης Σελέκος στο Χαϊδάρι και Βαγγέλης Σίμος στην Πετρούπολη.

Παρευρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων:

Οι ηθοποιοί Κώστας Καζάκος, Αγγελος Αντωνόπουλος, Παύλος Ορκόπουλος, Μαίρη Ραζή, Τιτίκα Σαριγκούλη, Νικολέττα Βλαβιανού, που είναι και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όπως επίσης και ο Δημήτρης Τζουμάκης, που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης, οι τραγουδιστές Γιώργος Σαρρής και Δημήτρης Κανέλλος, που είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η λογοτέχνης Ιωάννα Καρατζαφέρη, από τον χώρο των εικαστικών οι Τάκης Βαρελάς, Αγγελος Βλάσσης, Μάρθα Κορίτσογλου, Αντώνης Μυρωδιάς και Μπάμπης Δαραδήμος, από τον χώρο των πανεπιστημιακών οι Βαγγέλης Χριστοφόρου, Πασχάλης Μολυβδάς, Ευαγγελία Ξυρουχάκη, Γιάννης Ράμπιας κ.ά.

Από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ο Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού και πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Απόστρατων των ΕΔ, ο Γιώργος Παλιούρας, υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Γιάννης Σαΐτης, ταξίαρχος ε.α., και ο Φώτης Λιάχας, αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ.

Από το χώρο του Αθλητισμού ο Χρήστος Παπαχρήστος, παλιός πρωταθλητής και ομοσπονδιακός προπονητής στίβου, ο Σταύρος Μακρυνικόλας, παλιός πρωταθλητής μήκους, και ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, παλιός πρωταθλητής στίβου και ομοσπονδιακός προπονητής.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Γιώργος Λαμπράκης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, οι αθλητικογράφοι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Πειραιά και Παιανία αντίστοιχα, Μιχάλης Λεάνης και Γιάννης Καραλής, ο Γιάννης Νιτερόπουλος, συνταξιούχος και πρώην δημοτικός σύμβουλος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, ο Κώστας Παπασωτηρίου, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η Βίβιαν Σαμούρη, δημοτική σύμβουλος Πάτρας με την παράταξη «Ολοι μαζί για την Πάτρα» και τώρα υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η Ηρα Κουρή, πρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατραίων και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η Αναστασία Τογιοπούλου, νυν περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πάτρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Γιάννης Μηλιός, η Αριάδνη Αλαβάνου, ο Χάρης Παπαμάργαρης κ.ά.