Αποκαλυπτικό του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» : Στη ΝΑΤΟική «ελίτ» η κυβέρνηση για βρώμικες αποστολές και παζάρια

Αποκαλυπτικό το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 9 – 10 Μάρτη για την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Αθήνα, όπου κάτω από τις μάσκες της «σταθερότητας» και της «ασφάλειας», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί «ρόλους-κλειδί» σε όλα τα επικίνδυνα σχέδια της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, σπέρνοντας «νάρκες» για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

  • Τα εύσημα των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών συμμάχων της συνεχίζει να αποσπά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Στη Συνεδρίαση Υποεπιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που έγινε στην Αθήνα, την κατέταξαν στην «ελίτ», αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες της στο σχεδιασμό της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.
  • Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παίξει ενεργότερο ρόλο το επόμενο διάστημα στα παζάρια για ΝΑΤΟϊκές διευθετήσεις στα Βαλκάνια,ενώ προανήγγειλε εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό, προβάλλοντας μάλιστα ως «πρότυπο» τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.
  • Η συζήτηση επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι τα παζάρια με την τουρκική αστική τάξη περιλαμβάνουν την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας με τη σφραγίδα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»