Απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς (VIDEO)

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

Σε εξέλιξη η απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών στον Πειραιά, οι οποίοι διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και άλλα δικαιώματα.

Οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων δίνουν με αποφασιστικότητα τη μάχη της δεύτερης 48ωρης απεργίας τους, καθώς απεργούν από την Παρασκευή.

Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται η Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

«Οι ναυτεργάτες με την πάλη τους δίνουν απάντηση στην επιθετικότητα και αδιαλλαξία των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, που επιδιώκουν τη συντριβή του συνόλου των δικαιωμάτων τους. Να μην τολμήσουν κυβέρνηση και εφοπλιστές να εφαρμόσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του “πλοίου ασφαλείας”. Καλούμε τους ναυτεργάτες με αποφασιστικότητα να κάνουν δική τους υπόθεση την περιφρούρηση του απεργιακού αγώνα στους καταπέλτες των πλοίων, ενάντια στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που θα επιδιώξουν εφοπλιστές, κυβέρνηση» τονίζουν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Οι ναυτεργάτες διεκδικούν την άμεση ανανέωση και εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς, την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική, και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, ουσιαστική προστασία των άνεργων ναυτεργατών και αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πλοίων και άλλα αιτήματα που αφορούν την προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και την ίδια την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.