Απεργία την 1η Μάρτη στα ναυπηγεία «Σπανόπουλου» για την υπογραφή ΣΣΕ

Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 1 Μάρτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία «Σπανόπουλου», με αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ με την επιχείρηση. Η απόφασή πάρθηκε με ψηφοφορία που έγινε στο τέλος της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στα ναυπηγεία «Σπανόπουλου» μέσα στο χώρο εργασίας, την Παρασκευή 24 Φλεβάρη.

Χαιρετίζοντας την συμμετοχή των εργαζομένων στην συνέλευση, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι, «στη Συνέλευση συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η προσπάθειά της εταιρείας να την υπονομεύσει.

Επίσης αναδείχθηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι να προστατεύσουν τα σπίτια τα δικά τους και των συναδέλφων τους σε περίπτωση πλειστηριασμού, μιας και η Κυβέρνηση με τις δυνάμεις καταστολής έχει βαλθεί να ξεσπιτώσει εργαζομένους και άτομα που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις των funds».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που βρίσκονταν στο χώρο την ώρα εκείνη συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση, δείχνοντας για ακόμα μία φορά την εμπιστοσύνη στο Συνδικάτο μας, επιβεβαιώνοντας στην πράξη την ανάγκη που υπάρχει να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων.

Στο τέλος της διαδικασίας ακολούθησε ψηφοφορία όπου αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 1η Μάρτη 2023 με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την Επιχείρηση, επισημαίνει το Συνδικάτο και καταλήγει σημειώνοντας:

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην απεργία την 1η Μάρτη 2023, κανείς να μη μπει για δουλειά, όλοι ενωμένοι μια γροθιά διεκδικούμε τα δικαιώματά μας».