Αλληλεγγύη στον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της Γερμανίας

«Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Γερμανίας που κατεβαίνουν μαζικά αυτές τις μέρες στις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών», εκφράζει το ΠΑΜΕ.

Συνεχίζοντας το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι της Γερμανίας, και μάλιστα σε κομβικούς κλάδους όπως των τρένων και των αερομεταφορών, κινητοποιούνται και απεργούν διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στην τεράστια αύξηση του κόστους ζωής.

Οι συνάδελφοι της Γερμανίας προστίθενται στη μεγάλη λίστα των εργατών της Ευρώπης που μετά από χρόνια “ταξικής ειρήνης” και “κοινωνικών διαλόγων” οδηγήθηκαν στην ανάγκη του αγώνα για την επιβίωσή τους, παραμερίζοντας λογικές αναμονής και αδράνειας που καλλιεργούνται από κυβερνήσεις και κίτρινα συνδικάτα.

Οι αγώνες σε Βρετανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Πορτογαλία κ.α. αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν “σωτήρες”, αλλά μόνο με την οργανωμένη, συλλογική, αγωνιστική διεκδίκηση των ίδιων των εργαζομένων θα επιβάλουμε το δίκιο μας.

Ειδικότερα όταν ζούμε σε συνθήκες τεράστιας αύξησης του παραγόμενου πλούτου και των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά οι εργαζόμενοι και ειδικά η νέα γενιά οδηγείται στο να ζήσει χειρότερα ακόμη και στις ανεπτυγμένες οικονομίες όπως της Γερμανίας, ώστε να διασφαλίζεται η κερδοφορία των λίγων.

Οι εργαζόμενοι με τους μεγάλους τους αγώνες σε κάθε χώρα αποδεικνύουν ότι μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση, μπορούν να κερδίσουν κατακτήσεις. Ταυτόχρονα η νίκη των εργατών σε μια χώρα θα είναι νίκη για τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη. Για αυτό είναι ανάγκη σήμερα να δυναμώσουμε τις κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες των αγωνιστικών συνδικάτων σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν.

Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών της Γερμανίας και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους. Μέχρι τη Νίκη!».