ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Με την «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» απαντά στην τουρκική προκλητικότητα

Με επιμονή στην επικίνδυνη πολιτική παράδοσης γης και ύδατος σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και με τον ρόλο του γεωστρατηγικού μεντεσέ για την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με επικίνδυνα αποτελέσματα, ο Αλέξης Τσίπρας, από την Σαμοθράκη απάντησε στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, αποκορύφωμα της οποίας ήταν το ποίημα που είπε ο Ρ.Τ. Ερντογάν από την Σμύρνη. Ο πρωθυπουργός, στον χαιρετισμό του μετά την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη, σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι χώρα που χτίζει εθνική αυτοπεποίθηση με λόγια, αλλά με έργα και ενεργή εξωτερική πολιτική που την έχει καταστήσει πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Στο πλαίσιο αυτό, διαβεβαίωσε ξανά την ελληνική αστική τάξη και στην Άγκυρα ότι η κυβέρνησή του μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στο διαγκωνισμό της με την τουρκική για τη διασφάλιση μεγαλύτερου μεριδίου από την ενεργειακή πίτα.

Ο πρωθυπουργός, σημείωσε  παράλληλα, την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει τους σχεδιασμούς σε όλα τα ανοικτά μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής, παρά τις αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων: «εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι, και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων, ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή το ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα».

Ο πρωθυπουργός, φρόντισε να καλλιεργήσει και το κλίμα «εθνικής ομοψυχίας» για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου: «Προς τα έξω, επίσης, θέλω να στείλω το μήνυμα ότι παρά τις διαφορές στο εσωτερικό μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα είναι ενωμένοι για να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας». Δεν δίστασε μάλιστα να χρησιμοποιήσει και στίχους του Μπ. Μπρέχτ για να προσδώσει την απαραίτητη κάλυψη στο μήνυμά του.

Στο λιμάνι του Βόλου το αμερικανικό πολεμικό «USS Carson City»

Στο λιμάνι του Βόλου, έδεσε το μεσημέρι της Κυριακής, το καταμαράν του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού «USS Carson City», καθώς τα λιμάνια της χώρας έχουν μετατραπεί από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε αγκυροβόλια του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Το συγκεκριμένο πλοίο, τμήμα του 6ου αμερικανικού στόλου, έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει οποιαδήποτε επιχείρηση των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και έχει συνεχή παρουσία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Το «USS Carson City», έχει δέσει επίσης στο λιμάνι της Σύρου.