ΑΙΓΑΙΟ: Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων – ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Μύνημα στη Τουρκία για “συνεννόηση” στο φόντο των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων

Πραγματικό «σουρωτήρι» έκαναν το Αιγαίο τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, οκτώ τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 47 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη έφτασαν στο σημείο να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στο Αγαθονήσι, θρυμματίζοντας το αφήγημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι αμερικανοΝΑΤΟικές διευθετήσεις θα σταματήσουν την τουρκική προκλητικότητα. Από την κυβέρνηση «διαρρέουν» πως θα προχωρήσει σε «αυστηρό» διάβημα στην Άγκυρα.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:
Μήνυμα στην Τουρκία για «συνεννόηση» στο φόντο των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων

Τις συνηθισμένες κορώνες περί «εθνικής ομοψυχίας» χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με αφορμή την επέτειο της 25η Μαρτίου, προκειμένου να αποδεχθεί ο λαός μία πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματα του και τον εγκλωβίζει σε επικίνδυνους σχεδιασμούς στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της χώρας.

Κατά την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως «σήμερα νιώθουμε υπερηφάνια για τα μεγάλα ιδεώδη της Επανάστασης του ’21», τα οποία βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με την στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα σχέδια των αμερικανοΝΑΤΟικών, που αποτελούν τη σύγχρονη «ιερή συμμαχία» του κεφαλαίου.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία, σημείωσε ότι μόνο η συνεργασία, η συνεννόηση και η συνανάπτυξη έχουν αποτέλεσμα και «όχι οι λεονταρισμοί και οι ψευτομαγκιές», υπερασπιζόμενος τις διευθετήσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση του και ως προς τα ελληνοτουρκικά. «Εμείς έχουμε απλωμένα χέρια για συνεννόηση. Αλλά εάν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που μας έχουν μάθει οι πρόγονοί μας, για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας», πρόσθεσε, καλώντας την Τουρκία να δείξει ότι θέλει και εκείνη να κινηθεί στο δρόμο του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πτήση του πρωθυπουργού προς το Αγαθονήσι, παρενοχλήθηκε από τουρκικά αεροσκάφη, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο τουρκικά F-4 επιχείρησαν να πλησιάσουν το ελικόπτερο που τον μετέφερε και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά F-16.

Από την Άγκυρα ισχυρίστηκαν ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη «δεν ενεπλάκησαν σε καμία παρενόχληση, όπως υποστήριξε ο Έλληνας πρωθυπουργός και κάποια ξένα ΜΜΕ», προσθέτοντας πως «τα αεροσκάφη εκτελούσαν τα συνηθισμένα καθήκοντά τους», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή».