Άγρια καταστολή και αστυνομική βία συνάντησε η κινητοποίηση του ΚΚΕ στον Λευκό Πύργο

«Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», είναι το μήνυμα που έστειλε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με το γιγαντοπανό που ανάρτησε το πρωί της Κυριακής το ΚΚΕ στον Λευκό Πύργο, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Παρά την ιδιαίτερα προκλητική στάση της Αστυνομίας, που έφτασε στο σημείο να χτυπήσει μέλη του ΚΚΕ, η παρέμβαση ολοκληρώθηκε κανονικά, κάτω από την αποφασιστική στάση των συγκεντρωμένων.

Η αστυνομική παρουσία στο χώρο ήταν πρωτοφανής. Τα ΜΑΤ εγκλώβισαν μέσα στον Λευκό Πύργο τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, μέλη της ΚΕ και άλλα μέλη του Κόμματος, ζητώντας να καταγράψουν τα στοιχεία τους. Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με χημικά και γκλομπς σε όσους ήταν έξω από τον Λευκό Πύργο, προκαλώντας τραυματισμούς.

Την άγρια καταστολή και αστυνομική βίαια που συνάντηση η συμβολική ανάρτηση πανό του ΚΚΕ στο Λευκό Πύργο, στηλίτευσε ο βουλευτής του Κόμματος, Γιάννης Δελής.

Όπως τόνισε, η αστυνομία απαγόρευσε την έξοδο στον ίδιο και σε μέλη του ΚΚΕ αποκλείοντας την πόρτα με τις ασπίδες και με σπρωξιές, ζητώντας τα στοιχεία, απειλώντας με συλλήψεις. «Μας έσπρωχναν, μας χτυπούσαν στα πόδια και έξω έριξαν και χημικά», κατήγγειλε ο Γ. Δελής, ο οποίος γνωστοποίησε μάλιστα στους άνδρες των ΜΑΤ την βουλευτική του ιδιότητα. Την ίδια ώρα, άλλη διμοιρία επιτέθηκε με γκλομπ και χημικά στα μέλη του ΚΚΕ που βρίσκονταν έξω από τον Λευκό Πύργο.

«Είναι ντροπή πραγματικά», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, την ώρα που «το αίμα δεν των θυμάτων δεν έχει στεγνώσει ακόμα, η αστυνομία να αντιμετωπίζει έτσι μια λαϊκή κινητοποίηση». Και κάλεσε τους αρμόδιους να βρουν τις ευθύνες αυτών που οδήγησαν τόσους ανθρώπους στο θάνατο.

Παρά την προκλητικότατη στάση της αστυνομίας, τα μέλη του ΚΚΕ ανάρτησαν το πανό, παρέμειναν για ώρα στον Λευκό Πύργο φωνάζοντας συνθήματα καταδίκης του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη, ξεκαθαρίζοντας πώς ό,τι έγινε δεν πρόκειται να ξεχαστεί.