Αναστολή της απεργίας των ναυτεργατών αποφάσισε ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός στην ΠΝΟ

Την άμεση αναστολή της απεργίας των ναυτεργατών αποφάσισε, σήμερα το μεσημέρι, ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός στην ΠΝΟ, την ώρα που οι ναυτεργάτες έδιναν με αποφασιστικότητα και καθολικά την απεργιακή μάχη για υπογραφή ΣΣΕ με ικανοποιητικές αυξήσεις.

Το πρόσχημα για την αναστολή, που επιβεβαιώνει το αλισβερίσι ανάμεσα σε αυτούς τους συνδικαλιστές, τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση, ήταν η αύξηση του εξευτελιστικού ποσοστού 2% για το 2018, την ώρα που υπάρχει τεράστια μείωση του εισοδήματος, που οι οργανικές θέσεις στα πλοία έχουν μειωθεί κατά 40% και η κερδοφορία των εφοπλιστών έχει χτυπήσει «κόκκινο».

ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ:

Να συνεχιστεί ο αγώνας για ικανοποιητικές αυξήσεις στις ΣΣΕ

Οι ταξικές δυνάμεις πρότειναν τη συνέχιση του αγώνα, πρόταση η οποία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν τους ναυτεργάτες να συνεχίσουν την πάλη τους και να οργανώσουν τον αγώνα για:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κλαδικές ΣΣΕ για όλους.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και την Κοινωνική Ασφάλιση, ενάντια στο ν.4387/2016, στον επανυπολογισμό των συντάξεων και τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.