Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΣΕΝ Μηχανικών : Με τον αγώνα απέσπασαν γραπτές δεσμεύσεις για την επίλυση προβλημάτων

«Μαζικά, συλλογικά, δυναμικά συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το σύνολο των προβλημάτων μας», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, χαιρετίζοντας τη συμμετοχή στις αγωνιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες της Επιτροπής, καταφέρνοντας να αποσπάσουν από το υπουργείο Ναυτιλίας, για πρώτη φορά, γραπτές δεσμεύσεις επί των διεκδικήσεών τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή, «αναμένουμε την έμπρακτη υλοποίησή τους», προσθέτοντας ότι «η πρώτη μας αυτή νίκη χαράζει το δρόμο για το επόμενο διάστημα για την ικανοποίηση και των υπολοίπων αιτημάτων μας για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ναυτική εκπαίδευση για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας».

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε στις 17/10/2018 συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών με τον γγ του υπουργείου Ναυτιλίας και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, με αφορμή την απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 16/10/2018, για παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά απ’ το κτίριο του ΚΕΣΕΝ την Πέμπτη 18/10/2018. Στην συνάντηση υπήρξε προφορική ενημέρωση καθώς και δελτίο Τύπου του υπουργείου όπου επιγραμματικά αναφέρει τα εξής:

– Έχει καταβληθεί το επίδομα για τους πλοιάρχους Α’, από 24-01-18 έως 20-02-18 σε μηχανικούς Α’ και από 08-02-18 έως 08-03-18, πλοιάρχους Α’-Β’ παλαιότερων ετών και μηχανικούς Α’-Β’ παλαιότερων ετών.

 Έχουν εκδοθεί εντολές πληρωμής προς Εθνική Τράπεζα για την καταβολή επιδότησης των πλοιάρχων Β’ από 26-02-18 έως 26-04-18, πλοιάρχων Β’ από 30-04-18 έως 21-06-18 και μηχανικών Β’ από 08-02-18 έως 26-04-18. 

Μετά την εκτέλεση των ανωτέρω εντολών (με εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης 10 ημερών), θα ακολουθήσει σταδιακά η καταβολή και στους υπόλοιπους σπουδαστές, σύμφωνα με τα διαθέσιμα ταμειακά υπόλοιπα ΠΠ.

  • Αναμένεται η αποδοχή δωρεάς 465 βιβλίωναπό το Ίδρυμα Ευγενίδου για τις ανάγκες της Σχολής Πλοιάρχων και  684 βιβλίων από το Ίδρυμα Ευγενίδου για τις ανάγκες της Σχολής Μηχανικών.
  • Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία συντήρησης και τοποθέτησηςδύο (2) κλιματιστικών μονάδων, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος Σαββατοκύριακου.
  • Για τη μόνωση της οροφήςμετά την αυτοψία ζητήθηκε η τροποποίηση του Π/Υ ΚΝΕ 2018 αποδεσμεύοντας το σχετικό ποσό.

Αναμένουμε την έμπρακτη υλοποίησή τους.

Για τα παραπάνω η ΣΕ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που με τη συμμετοχή τους στις ΓΣ για την ανάδειξη των προβλημάτων έδωσαν την απάντηση σε όσους υπονομεύουν τους αγώνες και τα αποτελέσματά τους. Για πρώτη φορά υπάρχουν γραπτές δεσμεύσεις. Η πρώτη μας αυτή νίκη χαράζει το δρόμο για το επόμενο διάστημα για την ικανοποίηση και των υπολοίπων αιτημάτων μας για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ναυτική εκπαίδευση για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Μαζικά, συλλογικά, δυναμικά συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το σύνολο των προβλημάτων μας!».