ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΣΕΝ/ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ : Δυναμώνουμε τον αγώνα μας απαιτώντας την άμεση λύση των προβλημάτων μας

«Δυναμώνουμε τον αγώνα μας με κάθε μορφή δράσης και απαιτούμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών σε ανακοίνωσή της μετά την αρνητική στάση της ηγεσίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει τα εξής:

«Στην επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΥΕΝ κ. Τεμπονέρα στις 3/10/2018 στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού επιβεβαιώθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που επανειλημμένα έχουν αναδειχτεί στις Γενικές Συνελεύσεις του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών όπως και στις 11 Σεπτέμβρη 2018. Αντίστοιχα και στη συνάντηση στις 26 Σεπτέμβρη 2018 της Συντονιστικής Επιτροπής με τον γγ στο υπουργείο.

Όπως διαπιστώθηκε και από τους εκπρόσωπους του υπουργείου, το κέντρο υπολειτουργεί και δεν καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες των μετεκπαιδευόμενων, πιο συγκεκριμένα:

  • Οι εργαστηριακές υποδομές που υπάρχουν έχουν εγκαταλειφθεί και χρησιμοποιούνται κυρίως για θεωρητική διδασκαλία.
  • Οι ελλείψεις σε βιβλία είναι τεράστιες και τα αποθέματα της βιβλιοθήκης δεν αρκούν για να καλύψουν τον όγκο των σπουδαστών που δέχεται το ΚΕΣΕΝ κάθε χρόνο.
  • Βασικά προβλήματα στη συντήρηση του κτιρίου όπως η πεσμένη οροφή στο αμφιθέατρο καθώς και η εισροή βρόχινου νερού από τους τοίχους του κτιρίου.
  • Έλλειψη σε προσωπικό καθαριότητας(χαρακτηριστικό παράδειγμα μία καθαρίστρια καλύπτει τις ανάγκες του κτιρίου ενώ σε καθημερινή βάση από αυτό περνούν χίλιοι μετεκπαιδευόμενοι).
  • Η έλλειψη ναυτοδιδασκάλων καθώς και το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας για τους ωρομισθίους καθηγητές συντελεί στην περαιτέρω υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου.

Για τα παραπάνω οξυμένα προβλήματα όπως και συνολικά για το διεκδικητικό πλαίσιο γίναμε αποδέκτες υποσχέσεων κενού περιεχομένου χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση.

Η απαξίωση και η υπολειτουργία του ΚΕΣΕΝ είναι ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων με αποτέλεσμα να ανοίγουν την όρεξη και να ανθίζουν τα παράσιτα της ιδιωτικής εκπαίδευσης για την έκδοση διπλωμάτων και πιστοποιητικών, απαραίτητων για την κατάρτιση και αναβάθμιση των γνώσεων των ναυτεργατών.

Η συντονιστική επιτροπή καθώς και οι μετεκπαιδευόμενοι δεν έχουμε κοντή μνήμη ούτε επαναπαυόμαστε σε αυτή την κατάσταση.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας με κάθε μορφή δράσης και απαιτούμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας».