ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Καταγγέλλουν την ίδρυση ενός ακόμη ιδιωτικού γραφείου για την «εξεύρεση εργασίας» ναυτεργατών

Την ίδρυση του ιδιωτικού γραφείου για την «εξεύρεση εργασίας» ναυτεργατών «ELVICTOR ΓΕΝΕΕΑ» καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «άλλο ένα παραμάγαζο των εφοπλιστών ενταγμένο στο διεθνές παρασιτικό κύκλωμα πρακτόρων, που απομυζούν τεράστια χρηματικά ποσά σε βάρος των ναυτεργατών, από την έκδοση διπλωμάτων και πιστοποιητικών, μέχρι μια θέση εργασίας, για να μην εφαρμόζονται οι κλαδικές ΣΣΕ, να οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία».

Τα ναυτεργατικά σωματεία στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Η συντριβή των ΣΣΕ και της Κοινωνικής Ασφάλισης στους ναυτεργάτες και συνολικά των εργαζομένων αποτελούν κατευθυντήρια γραμμή των εφοπλιστών – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως και των προκατόχων της, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και το γραφείο “ELVICTOR ΓΕΝΕΕΑ” για την “εξεύρεση εργασίας” ναυτεργατών. Άλλο ένα παραμάγαζο των εφοπλιστών ενταγμένο στο διεθνές παρασιτικό κύκλωμα πρακτόρων, που απομυζούν τεράστια χρηματικά ποσά σε βάρος των ναυτεργατών, από την έκδοση διπλωμάτων και πιστοποιητικών, μέχρι μια θέση εργασίας, για να μην εφαρμόζονται οι κλαδικές ΣΣΕ, να οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία.

Αυτή είναι η “ανάπτυξη” και “υγιής ναυτιλία” που σχεδιάζουν εφοπλιστές – κυβέρνηση και ανέφερε με χτεσινές δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουβέλης, ενώ αντίστοιχες είναι οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΕΕ κ. Βενιάμη για τις ΣΣΕ (στα ποντοπόρα έχει να ανανεωθεί από το 2010), αναφέροντας ότι “έχει προτείνει και να εφαρμοστεί η σύμβαση που έχει και εκπροσωπεί η ΠΝΟ για τα ξένα πληρώματα που υπηρετούν στα ελληνόκτητα πλοία“.

Αυτές τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού με επικεφαλής τον ΓΓ της ΠΝΟ Γ. Χαλά και τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ Α. Νταλακογέωργο, που επικαλείται και ο πρόεδρος της ΕΕΕ, έχουν συμβάλει με τις συμφωνίες τους στην ένταση της επιθετικότητας εφοπλιστών – κυβέρνησης και στην άγρια εκμετάλλευση των 120.000 ναυτεργατών στις εσωτερικές, αλλά και στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές, για να μην εφαρμόζονται οι κλαδικές ΣΣΕ και η Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες.

Καταγγέλλουμε το παραμάγαζο των εφοπλιστών, της κυβέρνησης και καλούμε τους ναυτεργάτες να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, για την ανάπτυξη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, για ΣΣΕ με αυξήσεις και Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες, ενάντια στην ανεργία, οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, κατάργηση του ν.4387/2016 (φορολογία – Ασφαλιστικό) κ.ά.».