8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ: Στην κινητοποίηση στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι καλούν συνδικάτα και φορείς του Πειραιά

Στη συγκέντρωση το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στις 5.30 μ.μ., στην οδό Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού από τους ναζί εγκληματίες και στην προσυγκέντρωση στις 5 μ.μ. στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) καλούν συνδικάτα και φορείς του Πειραιά που πραγματοποίησαν σύσκεψη το απόγευμα της Παρασκευής 10 Σεπτέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Ανάλογη απόφαση έλαβε νωρίτερα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Εισηγητικά μίλησε ο Δημήτρης Δημόπουλος, γραμματέας του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από εκπροσώπους των σωματείων και φορέων (των Λογιστών, της Ιδιωτικής Υγείας, των γυναικών, των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά) που συμμετείχαν στη σύσκεψη. Επίσης παρέμβαση έγινε και από τον Νίκο Ξουράφη, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

«Δεν εφησυχάζουμε την πάλη μας απέναντι στο φασισμό», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Δημόπουλος και συνέχισε σημειώνοντας, «απομονώνουμε τους φασίστες όπου και με όποιο τρόπο κάνουν την εμφάνισή τους, και με όποια ετικέτα κάνουν την εμφάνισή τους».

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επίσης αναφορά και στα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και στην ανάγκη οργάνωσης της πάλης στους τόπους δουλειάς για να «μείνουν στα χαρτιά», καθώς και για τη σημασία της έντασης του αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας από την πανδημία και των δικαιωμάτων.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ).