ΠΑΜΕ: Η απεργία στις προβλήτες της «COSCO» στις 7 Σεπτέμβρη να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης

Κάλεσμα σε κάθε Συνδικάτο, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο, κάθε εργαζόμενο και τίμιο συνδικαλιστή να σταθεί στο πλευρό του μεγάλου αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες του Πειραιά που συνεχίζουν τον παλικαρίσιο αγώνα τους για την υπογραφή ΣΣΕ με νέα απεργία την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Στο κάλεσμά του σημειώνει:

«Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της “COSCO” στο λιμάνι του Πειραιά, μαζί με το Σωματείο τους, ΕΝΕΔΕΠ, προχώρησαν σε αυτή την απόφαση αφού η “COSCO” μαζί με τους εργολάβους της αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Η “COSCO” κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, χωρίς να διασφαλίζει κρίσιμα ζητήματα όπως η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων παρότι την περίοδο 2007-2017 ο μονοπωλιακός όμιλος, σύμφωνα με τα ίδια του τα στοιχεία, καταγράφει αύξηση της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά 195%!!! Ενώ μόνο στο Α’ εξάμηνο του 2018 πέτυχε αύξηση περίπου 30%!!! Αντίθετα, η εργοδοσία με τη στήριξη της κυβέρνησης φτιάχνει Σωματείο-σφραγίδα με διαδικασίες εξπρές, για να υπονομεύσει τον αγώνα των εργαζομένων και αξιοποιεί μηχανισμούς τρομοκρατίας και λάσπης ενάντια στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Ό,τι κέρδισαν εργαζόμενοι στις προβλήτες όλα αυτά τα χρόνια τα κατάφεραν μαζί με το Σωματείο τους και τη στήριξη και ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων από άλλους κλάδους.

Τώρα η εργατική τάξη να δώσει απάντηση στην πολυεθνική “COSCO” εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στο μεγάλο αγώνα των λιμενεργατών.

Όλοι στον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας. Όλοι στην απεργία της Παρασκευής 7 Σεπτέμβρη. Κανένας εργάτης μόνος του.

Στηρίζουμε τα αιτήματα του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ που διεκδικεί:

  • Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις.
  • 6μελή πόστα λιμενεργατών.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Σύσταση Επιτροπών για την Υγεία και Ασφάλεια.
  • Πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών».

ΠΣΟ: Στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «COSCO»

Την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις προβλήτες του Πειραιά και των λιμενεργατών που εργάζονται στην «COSCO» στηρίζει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

«Απαιτούμε από την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για σύσταση επιτροπών για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων» τονίζει η ΠΣΟ.