«ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2018»: Έναρξη με αγώνες επίδειξης τοξοβολίας

Με αγώνες επίδειξης τοξοβολίας, σε συνδιοργάνωση με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, έγινε το απόγευμα του Σαββάτου η έναρξη των εκδηλώσεων «Θερμοπύλεια 2018», που διοργανώνει ο δήμος Λαμιέων. Στην εναρκτήρια εκδήλωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πραγματοποίησε την απονομή των μεταλλίων στο Ολυμπιακό Τόξο γυναικών. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος και η υπ. Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου.

Από το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, όπου έγινε η έναρξη των εκδηλώσεων, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η παρουσία μας εδώ σήμερα θέλει να καταδείξει ότι χρειάζεται αυτός ο σπουδαίος, ιστορικός, αρχαιολογικός, τόπος αναβάθμιση και βεβαίως πρέπει να επισημάνουμε ότι εδώ βρίσκονται και πλούσιες ιαματικές πηγές, που δεν πρέπει ούτε να ιδιωτικοποιηθούν ούτε να δοθούν είτε σε Ελληνες είτε σε ξένους επιχειρηματίες, αλλά να αξιοποιηθούν και να είναι δημόσια περιουσία, έτσι ώστε και να αναπτυχθεί και ο ιαματικός τουρισμός, μαζί με τον αρχαιολογικό κ.λπ., έτσι ώστε να μπορεί ο λαός μας και να θεραπεύεται, αλλά και να απολαμβάνει τις ομορφιές της πατρίδας μας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με δήλωση του ΠτΔ, Π. Παυλόπουλου, που έκανε λόγο για ενότητα του ελληνικού λαού απέναντι σε πολλούς κινδύνους και το σε ποιους κινδύνους αναφέρεται, ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε:

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να ενωθεί, οι εργάτες, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, η νεολαία, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Πρέπει όλοι αυτοί να ενωθούν και να παλέψουν τόσο ενάντια στα μέτρα που μας γονάτισαν αυτά τα χρόνια των μνημονίων, όσο και στα νέα μέτρα που έρχονται με τα μεταμνημονιακά μνημόνια, αλλά βεβαίως και για την αποκατάσταση όλων των πληγέντων, όπως είναι οι πυροπαθείς στην πατρίδα μας και βεβαίως όσον αφορά τα λεγόμενα εθνικά θέματα. Διότι οι κίνδυνοι μεγαλώνουν, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις δυναμώνουν και η Ελλάδα, με ευθύνη πρωταρχική της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, γίνεται σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων στην ευρύτερη περιοχή, που εγκυμονεί νέους κινδύνους για το λαό μας».

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτέμβρη, είναι ελεύθερη.