Σύλληψη πλοιάρχου Φ/Γ πλοίου στη Ρόδο – Αδιαφορία για την έκθεση σε κίνδυνο ΑμεΑ σε πορθμείο στην Καβάλα

Σύλληψη πλοιάρχου φορτηγού πλοίου στη Ρόδο

Στη σύλληψη του πλοιάρχου του Φ/Γ πλοίου «ΝΑΦΤΟΣΕΜΕΝΤ ΙΙΙ» προέβη 19/8 η Λιμενική Αρχή Ρόδου. Συγκεκριμένα, κατόπιν καταγγελίας και κατόπιν έκτακτης επιθεώρησης από αρμόδιους επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρήγματος στην πρωραία δεξαμενή ζυγοστάθμισης (forepeak) στο ακρότατο σημείο της πλώρης 30 εκατοστά περίπου πάνω από την ίσαλο γραμμή, διαστάσεων 20 εκατοστών περίπου και στρέβλωση της μεταλλικής κατασκευής του πλοίου και του εσωτερικού νομέως.

Δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΝΑΦΤΟΣΕΜΕΝΤ ΙΙΙ» μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον αρμόδιο νηογνώμονα, ενώ κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Πάρκαραν ΑμεΑ μαζί με τα αυτοκίνητα σε πορθμείο στην Καβάλα!

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε, 11/8, ένας νεαρός άνθρωπος που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αφού για μία ακόμη φορά βρέθηκε αντιμέτωπος με την έλλειψη υποδομών για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Αντωνίου προσπαθώντας να πάει στη Θάσο έμεινε «παγιδευμένος» με το αναπηρικό του αμαξίδιο μέσα στο αυτοκίνητο σε μια πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων του ferry boat «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ.», αφού όταν μπήκε στο πλοίο για Θάσο διαπίστωσε πως δεν προβλέπεται θέση και τρόπος για να ανέβει στο κατάστρωμα.

Σχεδόν κανένα ferry boat δεν έχει προδιαγραφές (ασανσέρ ή κάτι αντίστοιχο) ώστε το αναπηρικό αμαξίδιο να μπορεί να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να ανεβαίνει στο κατάστρωμα του πλοίου.