ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Media Markt της Τουρκίας

Κινητοποιήσεις στα καταστήματα της «MEDIA MARKT» σε πολλές πόλεις της Τουρκίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι μαζί με ταξικά συνδικάτα, μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), ενάντια στις απολύσεις 1.700 εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος «MEDIA MARKT – Beğendik Group» στην Τουρκία εξαγόρασε τα «REAL MARKET» το 2014. Τον Ιούλη του 2017, ο όμιλος κήρυξε πτώχευση στα «REAL MARKET» και έκλεισε όλα τα καταστήματα πετώντας στο δρόμο τους 1.700 εργαζόμενους, χωρίς καν να δώσει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις στους 700 από αυτούς. Από τότε μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι στα «REAL MARKET» οργανώνουν κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την καταβολή των αποζημιώσεων ή την επαναπρόσληψη των απολυμένων από τα «MEDIA MARKT».

Εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους το ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση στο κατάστημα της «MEDIA MARKT» στο Περιστέρι, όπου ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις αντεργατικές πρακτικές της εταιρείας τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Ελλάδα.