Με Mundial ξεκινά τη φετινή περίοδο το θερινό σινεμά της ΚΝΕ στην Πάτρα

Ανοίγει τις πύλες του για μια ακόμη χρονιά το θερινό σινεμά της ΚΝΕ, ξεκινώντας τις προβολές στο Λαϊκό Δημοτικό Θέατρο (Γερμανού και Ηλείας).

Το πρόγραμμα αρχίζει με προβολές των αγώνων ποδοσφαίρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι προβολές είναι ενταγμένες στο πλαίσιο της προετοιμασίας του 27ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ, για την οικονομική του ενίσχυση, που θα πραγματοποιηθεί στο κάμπινγκ του Κάτω Αλισσού.

Οι προβολές που θα πραγματοποιηθούν είναι:

Σάββατο 16/6 – 22.00: Κροατία – Νιγηρία

Πέμπτη 21/6 – 21.00: Αργεντινή – Κροατία

Δευτέρα 25/6 – 21.00: Ισπανία – Μαρόκο

Τρίτη 26/6 – 21.00: Νιγηρία – Αργεντινή

Πέμπτη 28/6 – 21.00: Αγγλία – Βέλγιο

Το Σάββατο 16 Ιούνη θα προβληθεί βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση «Για την επίδραση του λαϊκού κινήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100χρονα του ΚΚΕ.

«Με την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε καταδικαστεί το έγκλημα της σφαγής στην Παλαιστίνη» τονίζει η Οργάνωση της ΚΝΕ και προσθέτει: «Θυμίζουμε ότι το τελευταίο φιλικό της Εθνικής Αργεντινής, πριν τους αγώνες του Μουντιάλ, με την αντίστοιχη του Ισραήλ, ακυρώθηκε μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αργεντινής. Και ένας επίσης σημαντικός λόγος των διαμαρτυριών Παλαιστινίων και όχι μόνο, ήταν ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα γινόταν στην Ιερουσαλήμ.

Ο λόγος για την ακύρωση, που προέβαλε η Ομοσπονδία, ήταν “η κλιμακούμενη βία” με τον βασικό επιθετικό της Αργεντινής, Γκονζάλο Ιγκουαΐν, να κάνει λόγο για μια “σωστή απόφαση”. Όμως, η μη διεξαγωγή του αγώνα στην Ιερουσαλήμ εξόργισε τους Ισραηλινούς καθώς ήθελαν να τον εκμεταλλευτούν για τους γνωστούς πολιτικούς λόγους.

Από την πλευρά της, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Παλαιστίνης ευχαριστεί τον Λιονέλ Μέσι και συμπαίκτες του για την “άρνησή τους να υπηρετήσουν έναν μη αθλητικό σκοπό”».

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να συμμετέχει στο 27ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ «για να δώσει τη δική της απάντηση στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της κυβέρνησης στη γειτονιά μας».