5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ : Συναυλία του Θ. Μικρούτσικου πάνω στο έργο του Ν. Καββαδία το Σάββατο 8 Δεκέμβρη

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει το 5ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η συνάντηση της νεοελληνικής λογοτεχνίας με το εργατικό κίνημα και την κομμουνιστική ιδεολογία από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και το Μεσοπόλεμο», που εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 15/12/2018 και την Κυριακή 16/12/2018 από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ (Λεωφ. Ηρακλείου 145, Περισσός).

Του 5ου Επιστημονικού Συνεδρίου προηγείται μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, που έχουν ξεκινήσει από τις 4 Νοέμβρη και που «εισάγουν» στην εποχή και το έργο μεγάλων λογοτεχνών που θα απασχολήσουν το Συνέδριο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 8 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 5.30 μ.μ.), θα γίνει στην Αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στο έργο του Ν. Καββαδία, με τρία πιάνα και πνευστά. Ερμηνεύουν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Χρήστος Θηβαίος. Τη συναυλία θα παρακολουθήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ : Ολόκληρο το πρόγραμμα των εισηγήσεων και παρεμβάσεων – Σάββατο 15/12 και Κυριακή 16/12