ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. : Καταγγέλλει τις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 30 Μάη

Την απαράδεκτη απεργοσπαστική μεθόδευση «που προσπαθεί να εφαρμόσει η εργοδοσία στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ βάζοντας εργαζόμενους να δουλέψουν συνεχόμενα 12ωρα ή ακόμα τους αλλάζει και βάρδιες και όλα αυτά για να εξασφαλίσει πως θα διώξει τα πλοία νωρίτερα από τις 30 του Μάη, όπου έχουμε αναγγείλει τη συμμετοχή στην απεργία», καταγγέλλει η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.) και προσθέτει:

«Μπροστά στη συσπείρωση των εργαζομένων για να ικανοποιήσουμε μέσα από το δίκαιο αγώνα μας τα αυτονόητα η εργοδοσία εξαντλεί πριν την απεργία τους εργαζόμενους με σκοπό να έχει τη μικρότερη δυνατή χασούρα, με το κίνδυνο να έχουμε ένα ακόμα εργατικό ατύχημα.

Επίσης καταγγέλλουμε την απελπισμένη προσπάθεια που κάνει παραμονές της απεργίας να φτιάξει απεργοσπαστικό μηχανισμό, αλλά τους λέμε ότι «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην πέσουν στη παγίδα που στήνουν η εργοδοσία και τα τσιράκια της. Όλοι να δώσουμε το παρών στην απεργία  ακόμα και με τις οικογένειες μας για να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους αμοιβής , εργασίας  και Υγιεινής και Ασφάλειας. Είμαστε περισσότεροι και το δίκιο είναι με το μέρος μας.

Να γίνει κατανοητό σε κάθε συνάδελφο πως δεν πρέπει να φοβάται. Κανένα πλοίο, κανένα μηχάνημα, καμία νταλίκα δεν κουνιέται αν δεν τα δουλέψουν οι εργαζόμενοι έχουμε όλη τη δύναμη στα χέρια μας αρκεί να το καταλάβουμε και να το πιστέψουμε. Δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου  αιώνα για να κάθονται οι κηφήνες να πλουτίζουν από τον ιδρώτα μας. Από την Τετάρτη και μετά κανένας εργάτης να μην είναι με σκυμμένο κεφάλι.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΤΟΥ ΜΑΗ – ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΗΘΕΙ».