ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» για τις ΕΚΛΟΓΕΣ του Συλλόγου Σπουδαστών ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ την Τετάρτη 16 ΜΑΗ

Συνάδελφοι-ισσες πλοίαρχοι – μηχανικοί,

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ(ΑΓ.ΕΝ.), ο συνδυασμός που μαζικά στήριξαν και ανέδειξαν σε 1η δύναμη με αυτοδυναμία στο Διοικητικό Συμβούλιο το 2017, οι συνάδελφοι Πλοίαρχοι και Μηχανικοί στο Σπουδαστικό Σύλλογο της ΑΕΝ Ασπροπύργου, σε καλεί να στηρίξεις τα ψηφοδέλτιά της και στις επερχόμενες σπουδαστικές εκλογές το Μάη!

Η συγκρότηση του Συλλόγου πριν τρία χρόνια ήταν μεγάλη κατάκτηση. Έθεσε τις βάσεις για την οργάνωση, τη συζήτηση, τη λήψη αποφάσεων για πρωτοβουλίες, δράσεις και τα αιτήματα των σπουδαστών. Γιατί ο Σύλλογος είμαστε εμείς, οι σπουδαστές της ΑΕΝ!

Όλους εμάς, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ηλικίας, φύλου κλπ μας ενώνουν τα όνειρά μας για μια καλύτερη ζωή, για δουλειά με δικαιώματα. Είμαστε παιδιά εργατικών και λαϊκών οικογενειών, που παλεύουμε καθημερινά στη ζωή μας, με το να σπουδάζουμε, στο  μπάρκο, για να εξασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή ζωή για εμάς και τους δικούς μας.

Μας ενώνει η ανάγκη να πάρουμε όλες τις γνώσεις για το επάγγελμα που επιλέξαμε. Να το μάθουμε σωστά έχοντας βιβλία και εργαστήρια. Να μπορούμε να σπουδάζουμε χωρίς να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Να κάνουμε εκπαιδευτικό ταξίδι με κατοχυρωμένα δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό. Να μπορούμε να δουλέψουμε σε αυτό που σπουδάσαμε.

Για μια ακόμη χρονιά, σε αντίξοες συνθήκες ο Σύλλογός μας ανέπτυξε δράση. Την περίοδο που εντείνεται η επίθεση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ΕΕ στα δικαιώματα μας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των εφοπλιστών, τα αιτήματα των σπουδαστών ακούστηκαν πέρα και έξω από τη σχολή.

Η υποβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλον εκτός των εφοπλιστών οι οποίοι δεν έχουν πάψει να αναζητούν ακόμα πιο φτηνό εργατικό δυναμικό, ικανό  να στελεχώσει και να λειτουργήσει τα καράβια για να συνεχίζεται η κερδοφορία των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Δυναμικό που θα έχει σκόρπιες γνώσεις, καταρτισμένο όπως τους βολεύει ώστε να προσαρμόζεται κάθε φορά στις ορέξεις τους.

Οι σπουδαστές στον δρόμο του αγώνα μαζί με τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία

ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ !

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ!

Μέσα από συλλογικές διαδικασίες, σε καλούμε να στηρίξεις τους αγωνιστές σπουδαστές του ψηφοδελτίου της ΑΓ. ΕΝ για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Γιατί Αγωνιστική Ενότητα;

Γιατί οι συνάδελφοι που συσπειρώθηκαν στα ψηφοδέλτια της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  συνέβαλαν ιδιαίτερα ώστε ο αγώνας μας να αποκτήσει κατεύθυνση, να πολεμάει την αιτία και όχι μόνο το αποτέλεσμα, να στρέφεται κόντρα στην πολιτική αυτή που γεννά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στη ζωή μας και στη σχολή.

Ήταν εκείνοι που βγήκαν μπροστά αψηφώντας τις διώξεις, τα δικαστήρια, τον αυταρχισμό και τις παρεμβάσεις τις διοίκησης και πάλεψαν για τις ανάγκες όλων των σπουδαστών! Με το πείσμα και την αποφασιστικότητα τους κατάφεραν να επαναλειτουργήσει ο Σύλλογος, να οργανωθούν οι σπουδαστές και να διεκδικούν τις σπουδές που έχουμε ανάγκη σήμερα.

Οι εκλεγμένοι της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου από την πρώτη στιγμή κάλεσαν σε οργάνωση και αγώνα όλους τους συναδέλφους για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί στη σχολή.

Πρωτοβουλίες που πραγματοποιήθηκαν στη σχολή:
 • Στην αρχή της εκπαιδευτικής χρονιάς με εκδήλωση – καλωσόρισμα ενημερώσαμε  όλους τους πρωτοετείς σπουδαστές για το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα  της ΑΕΝ/ Ασπροπύργου  και το « μπάρκο» –  το εκπαιδευτικό  ταξίδι στα πλαίσια της εναλλασσόμενης εκπαίδευσης, καθώς και για τα προβλήματα των σπουδαστών, το διεκδικητικό πλαίσιο και τη δράση του Συλλόγου μας.
 • Οργανώσαμε, ανοικτές συνεδριάσεις του Δ.Σ., γενικές συνελεύσεις, εκδηλώσεις για να συζητήσουμε συλλογικά, όλοι οι σπουδαστές μαζί, τα προβλήματά μας και το πώς θα τα αντιπαλέψουμε,
 • Οργανώσαμε κινητοποιήσεις στο υπουργείο ναυτιλίας, στη διοίκηση της σχολής και ταυτόχρονα θέσαμε στο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της ΑΕΝ/Ασπροπύργου  τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε στη σχολή, όπως οι ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία από την αρχή της χρονιάς, την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στα εργαστήρια και τις υποδομές στη σχολή, το απαράδεκτο γεγονός να μας ζητάνε να βάλουνε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα που είναι απαραίτητα για την παρακολούθηση των μαθημάτων. Βασικό αίτημα που αναδείχθηκε είναι η ανάγκη για Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν ναυτική εκπαίδευση, εκπαιδευτικά ταξίδια για τους σπουδαστές, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου και της Σχολής.
 • Αναδείξαμε την ανάγκη να εισαχθούν τα μαθήματα των ειδικών σχολείων (σωστικά, G/O) στο πρόγραμμα σπουδών και μέχρι τότε απαιτήσαμε να γίνουν ειδικά τμήματα για τους σπουδαστές της ΑΕΝ έγκαιρα και με τρόπο που να ενισχύεται η αφομοίωση των γνώσεων από αυτά.
 • Αναδείξαμε το πρόβλημα της τραγικής κατάστασης των τουαλετών στη σχολή, καλώντας σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Διοικητή. Η κατάσταση ούτε τώρα είναι αυτή που πρέπει αλλά αποκαταστάθηκε η βλάβη στο κτίριο Δ’.
 • Στηρίξαμε και συμμετείχαμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις των ναυτεργατών στο πλάι των σωματείων ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ-ΠΕΣ/ΝΑΤ που σταθερά παλεύουν για τα δικαιώματα του κλάδου των ναυτεργατών.
 • Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Νοέμβρη ο Σύλλογος μας συμμετείχε σε συλλαλητήριο ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης ενόψει της τρίτης αξιολόγησης.
 • Σταθήκαμε στο πλευρό των πρωτοετών σπουδαστών, που πήραν μεταγραφή από άλλες σχολές καθυστερημένα χωρίς δικιά τους ευθύνη και κλήθηκαν να δώσουν προόδους σε ύλη που δεν είχαν διδαχθεί.
 • Απομονώνουμε τους φασίστες, προβάλλοντας το πραγματικό τους ρόλο. Θέσαμε προς ψήφιση και υπερψηφίστηκε καταγγελία της επίθεσης μελών της ΧΑ σε μέλη της ΠΕΝΕΝ.
 • Δείξαμε την αλληλεγγύη μας στην παλαιστίνια αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι, καταγγέλλοντας μέσω πρότασής μας στο ΔΣ την άδικη σύλληψη της.
 • Πρωτοστατήσαμε στην καταγγελία των νέων πολεμικών επιθέσεων ΗΠΑ- ΕΕ – ΝΑΤΟ στη Συρία και καλέσαμε σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια κόντρα στις άλλες δυνάμεις του ΔΣ. Καταγγείλαμε τη βίαιη καταστολή της κυβέρνησης στις αντιπολεμικές διαμαρτυρίες φοιτητών και μαθητών.
 • Μοιράστηκαν δεκάδες ανακοινώσεις για την ενημέρωση και τη δραστηριοποίηση όλων των μελών του Συλλόγου.
 • Υπερασπιστήκαμε στα Όργανα Διοίκησης της Σχολής (Σ.Α.Ε.Ν., Εκπαιδευτικά Συμβούλια) τις Θέσεις του Συλλόγου Σπουδαστών και όλα τα αιτήματα των σπουδαστών (Αναβαθμολογήσεις, Επανεγγραφές, κλπ.).
 • Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν περιοδείες του Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ για την ενημέρωση των σπουδαστών για τις εξελίξεις στον κλάδο της ναυτιλίας, το κάλεσμα για κοινή δράση για τα προβλήματα μας.
 • Πραγματοποιείται με επιτυχία για δεύτερη χρονιά το Τουρνουά Μπάσκετ.
 • Δώσαμε όλες τις δυνάμεις μας – τους σπουδαστές σαν μια γροθιά, τον αγώνα και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.
Το προεδρείο του Συλλόγου Σπουδαστών ΑΕΝ Ασπροπύργου εκθέτει στον υπουργό Ναυτιλίας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές στις σχολές και στα καράβια

ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

 • στο δρόμο της σύγκρουσης με αυτούς που ευθύνονται για τα προβλήματά μας στις σπουδές και τη ζωή μας, τους εφοπλιστές και την κυβέρνησή τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, τις δυνάμεις τους στη σχολή- τη Διοίκηση, τους καθηγητές και τους μηχανισμούς τους, την ΕΕ και τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί.
 • Στο δρόμο της συμπόρευσης με τους δικούς μας συμμάχους, τους αγωνιστές, πρωτοπόρους εργαζόμενους στα καράβια, τους γονείς μας που παλεύουν για την κάλυψη των αναγκών των δικών τους και των οικογενειών τους, τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται με τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία.
 • Στο δρόμο του αγώνα για τα δικαιώματά μας, για την κάλυψη των αναγκών μας.
Διεκδικούμε:
 1. Αποκλειστικά Ενιαία, Δημόσια και Δωρεάν ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση ενταγμένη στο Υπουργείο Παιδείας.Ισοτιμία των διπλωμάτων μας με τα αντίστοιχα της στεριάς.
 2. Αποστρατικοποίηση των ΑΕΝ και του ΚΕΣΕΝ και κατάργηση του αναχρονιστικού Εσωτερικού Κανονισμού της σχολής. Καμία συμμετοχή των εφοπλιστών, του υπουργείου ναυτιλίας, του λιμενικού σώματος, στα όργανα  διοίκησης και διεύθυνσης στις  ΑΕΝ  και  στις διαδικασίες του Σπουδαστικού Συλλόγου.
 3. Προσλήψεις μόνιμων καθηγητών και ναυτοδιδασκάλων με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.
 4. Άμεσα και έγκαιρα βιβλία για όλα τα μαθήματα της σχολής. Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο καθεστώς των σημειώσεων και των φωτοτυπιών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των σπουδαστών για αναλώσιμα!
 5. Εκπαιδευτικό ταξίδι, εύρεση καραβιού με ευθύνη αποκλειστικά του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Διοίκησης της ΑΕΝ Ασπροπύργου για όλους τους σπουδαστές.Ναυτολόγηση με ΣΣΕ, συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 6. Δωρεάν μετακίνηση όλων των σπουδαστών. Το σπουδαστικό πάσο να έχει ισχύ όπως και σε άλλες σχολές για εκπτώσεις σε θέατρα, κινηματογράφους,διάφορους άλλους φορείς, κ.α.
 7. Αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και των εργαστηρίων. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για τα αναλώσιμα που χρειάζονται για την παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων.
 8. Λειτουργία υποδομής με υπολογιστές για αναζήτηση πληροφοριών και την εκπόνηση εργασιών με σταθερή πρόσβαση στο Internet και ασύρματη σύνδεση WiFi σε όλους τους χώρους της σχολής.
 9. Να λειτουργήσει δωρεάν σίτιση με κανονικό γεύμα για όλους καθώς και στέγαση για τους συναδέλφους από επαρχία. Μέχρι τότε να δίνεται έγκαιρα και να αυξηθεί το επίδομα στέγασης.
 10. Όχι στην φοροληστεία του εισοδήματος των ναυτεργατών. Να φορολογηθούν οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
 11. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και υλικών για την καθαριότητα του κτιρίου του της ΑΕΝ.
 12. Κατάργηση του Π.Δ 141/2014 και των νόμων 3153/2003, 3450/2006 (ΝΕΚΕ) για την ιδιωτικοποίηση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης.
 13. Εισαγωγή όλων των ειδικών σχολείων στο πρόγραμμα σπουδών. Μέχρι τότε να διεξάγονται στην ώρα τους τα μαθήματα των ειδικών σχολείων για την έκδοση διπλώματος.( G.O., ΣΩΣΤΙΚΑ, ECDIS κ.α.).
 14. Λειτουργία χώρων αθλητισμού για αθλητικές ομάδες και πολιτισμού για θεατρικές, μουσικές ομάδες, κλπ.
Συνεχίζουμε αποφασιστικά – αγωνιστικά γιατί το δίκιο τελικά κρίνεται στους δρόμους του αγώνα

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Συμμετέχω – Στηρίζω το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Ενότητας:

 • Για να συνεχίσει ο σύλλογος να είναι ζωντανός, αγωνιστικός, στα χέρια των σπουδαστών!
 • Να γίνουν νέα βήματα στην οργάνωση, τη συγκρότηση του Συλλόγου και τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων συναδέλφων.
 • Για τη συλλογική διεκδίκηση, για να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια, να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα.
 • Για σπουδαστικό κίνημα που θα παλεύει και θα διεκδικεί για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη σχολή και τη δουλειά, βάζοντας στο στόχαστρο τους εφοπλιστές, τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, όλους εκείνους που ευθύνονται για τα προβλήματά μας σε στεριά και θάλασσα.