Ο φασίστας Στηβ

«Φυσικά και είμαι φασίστας!», βροντοφώναξε σε συνέντευξή του ο Στηβ Γιατζόγλου, πρώην μπασκετμπολίστας και νυν προπονητής. Αφορμή για αυτήν την παραδοχή, είναι η ματαίωση της συνεργασίας του με τον Πανιώνιο, μετά από αντίδραση των φιλάθλων της ομάδας εξαιτίας της στράτευσής του με τη Χρυσή Αυγή.

Βεβαίως, κανένας δεν πέφτει από τα σύννεφα, αφού ο συγκεκριμένος πριν από λίγους μήνες φιγουράριζε σε εκδήλωση του ναζιστικού μορφώματος, με τον αρχηγό μάλιστα της εγκληματικής συμμορίας να του κάνει ειδική, τιμητική αναφορά. Στο παραλήρημά του, ο προπονητής φτάνει να λέει ότι «ο αθλητισμός είναι φασισμός…», με το απίστευτο επιχείρημα ότι ο προπονητής αποφασίζει και οι παίκτες εκτελούν (!).

Επειδή, όμως, τολμάει να παριστάνει το θύμα «διώξεων» για τις «πολιτικές του απόψεις» και να λυπάται για «μεροκαματιάρηδες» που χάνουν τη δουλειά τους λόγω «πολιτικών φρονημάτων», ας γνωρίζει ο συγκεκριμένος, όπως και κάθε …«Γιατζόγλου»:

Ο φασισμός και η εγκληματική του ιδεολογία, είναι μόνο θύτες, υπεύθυνοι για τα μεγαλύτερα εγκλήματα, οπότε πάει πολύ να παριστάνουν τους αδικημένους. Οσο για τους «μεροκαματιάρηδες» εργάτες, για τους οποίους λυπάται ο «φασίστας Στηβ», αυτοί είναι θύματα του σάπιου καπιταλισμού, που με πάθος υπερασπίζονται οι φασίστες, τα μαντρόσκυλα των αφεντικών. Ενα σύστημα που, μαζί με τους φασίστες του, αργά ή γρήγορα θα καταλήξει στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας…

  • Σχόλιο στον “Ριζοσπάστη” του Σαββατο-Κύριακου 28-29 Απρίλη 2018, η προσθήκη της φωτογραφίας από εμάς.