“3 on 3” StreetBall : Φτιάξε την ομάδα σου και κάνε… «τάπα στη βία και στο ρατσισμό»

«Φτιάξε την ομάδα σου και κάνε… “τάπα στη βία και στο ρατσισμό”» είναι το σύνθημα της πετυχημένης διοργάνωσης 3on3 Streetball που διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας και για πρώτη φορά, θα γίνει στο Χαϊδάρι, στις 16 και 17 Ιούνη στο Αθλητικό Κέντρο της πόλης, με έναρξη στις 8 π.μ. Φέτος, το τουρνουά διοργανώνουν ο Δήμος Χαϊδαρίου με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και με τη συμμετοχή της ΕΟΚ, του ΕΣΑΚΕ και της ΕΣΚΑ.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι μικροί και μεγάλοι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν και να παίξουν το αγαπημένο τους άθλημα με τους παίκτες πρωταγωνιστές της Α1, αλλά και γνωστούς Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Δήμο Χαϊδαρίου, «το σύνθημα της εκδήλωσής μας “τάπα στη βία και στο ρατσισμό” παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ. Η βία στους αγωνιστικούς χώρους είναι άρρηκτα δεμένη με την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και την εμπλοκή ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων. Ως Δήμος Χαϊδαρίου θα εντείνουμε τις προσπάθειες ανάπτυξης του μαζικού λαϊκού αθλητισμού σε όλες τις ηλικίες και με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία θέλουμε να προωθήσουμε τις αξίες της συλλογικής προσπάθειας, του ομαδικού πνεύματος, της αγωνιστικότητας και των ισότιμων ευκαιριών στον αθλητισμό και γενικότερα στη ζωή».

Σημειώνεται πως πρόκειται για μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε 14 γήπεδα και υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν πάνω από 1.500 αθλητές από όλη την Αθήνα σε 12 ηλικιακές κατηγορίες, ξεκινώντας από τους γεννηθέντες το 2010 έως και τους παλαίμαχους 1975+. Παράλληλα, στα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες θα συγκεντρώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια των διήμερων δραστηριοτήτων τρόφιμα για το Χριστοδούλειο Ίδρυμα.

Δηλώσεις συμμετοχής στο site: http://www.psak.gr/forma-eggrafis-3on3.html

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή στο 25ο Διήμερο Κλασικού Αθλητισμού του Δήμου Χαϊδαρίου

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Διήμερο Κλασικού Αθλητισμού 2018 του Δήμου Χαϊδαρίου, αφιερωμένο στη μνήμη του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ενός από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές την 1η Μάη 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Χαϊδαρίου αναφέρεται:

«Το Διήμερο Κλασικού Αθλητισμού αποτελεί εδώ και χρόνια θεσμό για την πόλη μας. Είναι ένα αθλητικό γεγονός, μια ετήσια συνάντηση των μικρών αθλητών από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, που γεμίζει χαρά τους συμμετέχοντες, αναδεικνύονται τα νέα ταλέντα του στίβου και ενθαρρύνονται πολλά περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό.

Αυτή τη χρονιά η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ήταν εκατοντάδες οι νέοι αθλητές, παιδιά όλων των Δημοτικών μας Σχολείων που πήραν μέρος. Διαγωνίστηκαν και είχαν αξιόλογες επιδόσεις και ορισμένοι από αυτούς ξεχώρισαν και για τις αθλητικές τους ικανότητες.

Το βασικό είναι ότι όλα τα παιδιά πήραν ένα μάθημα που δεν διδάσκεται στα θρανία, ούτε το βρίσκει κανείς στα βιβλία. Είναι οι αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, της συλλογικής προσπάθειας, της ευγενούς άμιλλας, έμαθαν να προσπαθούν και να μην τα παρατάνε, να κοπιάζουν για το αποτέλεσμα, να ανταμείβονται ηθικά για την προσπάθεια. Τα παραπάνω είναι εφόδια που θα τα καβαλάνε στη φαρέτρα τους στον αγώνα της ζωής.

Ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε παρόμοιες αθλητικές συναντήσεις με αυτό το περιεχόμενο να γίνονται συχνότερα. Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός μπορεί να σφυρηλατήσει και να πλάσει την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου με τρόπο τέτοιο που να αντιστέκεται και να ξεπερνά τις δυσκολίες της ζωής. Οφείλει να είναι συστατικό στοιχείο της διαπαιδαγώγησης των νέων, ενώ αποτελεί αντίπαλο δέος στη μάστιγα των ναρκωτικών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, διεκδικούμε σταθερά από το κράτος χρηματοδότηση για τη συντήρηση και διαμόρφωση νέων σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, όχι προίκα στα επαγγελματικά σωματεία, αλλά για να μπορούν οι νέοι να αθλούνται ανεμπόδιστα.

Ανανεώνουμε το αθλητικό μας ραντεβού για το μεγάλο Τουρνουά Basket 3on3 που θα γίνει στις 16 και 17 Ιουνίου στην πόλη μας, ευχόμαστε πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και ένα μεγάλο μπράβο σε όσους διακρίθηκαν.

Τέλος, θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους εργαζόμενους στο Τμήμα Αθλητισμού για την άρτια διοργάνωση. Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε το ΓΣ Χαϊδαρίου για την πολύτιμη βοήθειά του».