26 Ιούνη: Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών – ΚΝΕ: Πολύμορφη δράση την Τρίτη 6 μ.μ. στο Σύνταγμα

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών η ΚΝΕ διοργανώνει μέρα δράσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, την Τρίτη 26 Ιούνη, στις 18.00, στο Σύνταγμα, με σύνθημα «Δεν θα μας αρπάξουν το μυαλό και το μέλλον! Όχι σε όλα τα ναρκωτικά!».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συναυλίες μαθητικών και φοιτητικών συγκροτημάτων, escape room (παιχνίδι γρίφων για το θέμα των ναρκωτικών), έκθεση με θέμα «Η αλήθεια πίσω από τα ψέματα για τα ναρκωτικά – Οι θέσεις της ΚΝΕ».

ΕΣΥΝ: Δράσεις σε όλη τη χώρα με σύνθημα “Όχι σε όλα τα ναρκωτικά!”

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα ενάντια στα ναρκωτικά, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) αναπτύσσει δράσεις σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί:

  • 16/6 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Αθλητικό μαθητικό τουρνουά

ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Τουρνουά μπάσκετ στο Κλειστό Γυμναστήριο με τη συμμετοχή των ομάδων ΑΣ Απόλλων – ΑΣ Κένταυρος – Αρης Αμφίκλειας – ΓΣ Αλίαρτου

  • 17/6 ΟΙΝΟΦΥΤΑ: Εκδήλωση για τον κοινωνικό χαρακτήρα του φαινομένου των ναρκωτικών

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: Εξορμήσεις με τη Διακήρυξη του ΕΣΥΝ σε στέκια νεολαίας

  • 20/6 ΑΘΗΝΑ: Πικετοφορία διαμαρτυρίας με σύνθημα: «Το Πεδίο του Αρεως ανοιχτό στο λαό. Δε συμβιβαζόμαστε με τα ναρκωτικά και την αθώωσή τους στη νέα γενιά. Παλεύουμε για Αθήνα καθαρή από ναρκωτικά με ελεύθερους χώρους άθλησης και πολιτισμού, με χώρους πρόληψης και θεραπείας για τους εξαρτημένους»
  • 22/6 Ν. ΙΩΝΙΑ: Εκδήλωση στον Ιωνικό Σύνδεσμο μαζί με Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ και τον Σύλλογο ΠΕ «ΣΕΦΕΡΗΣ»

ΦΥΛΗ: Εκδήλωση στην κεντρική πλατεία με θέατρο σκιών, θεατρική παράσταση και συναυλία

ΛΙΒΑΔΕΙΑ: 13ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Συμμετέχουν τα μουσικά συγκροτήματα «The rusty crew» και «Old Machine Power»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ:
Δεν θα μας αρπάξουν το μυαλό και το μέλλον! Όχι σε όλα τα ναρκωτικά!

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα προς τη νεολαία για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιούνη), η ΚΝΕ μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Καλούμε κάθε νέα και νέο να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους, με θολωμένο μυαλό και σκυμμένο κεφάλι. Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να γυρίσει την πλάτη στις σκοταδιστικές θέσεις που βαφτίζουν “θεραπεία” τη μαστούρα και “ελευθερία” τη σκλαβιά της εξάρτησης. Να αντισταθεί μαχητικά στην επίθεση που δέχεται από την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ, που της ζητούν να συμβιβαστεί με τη νάρκωση των συνειδήσεων.

Προοδευτικό για τη νεολαία είναι ό,τι της ανοίγει δρόμο για να απολαύσει τη ζωή της, για να ζήσει με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής μας. Οι θέσεις όλων των άλλων κομμάτων για τα ναρκωτικά είναι βαθιά συντηρητικές, γιατί προσπερνούν τα συμπεράσματα της πολύχρονης έρευνας της επιστημονικής κοινότητας γύρω από το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο προσβάλλουν τον αγώνα χιλιάδων οικογενειών και νέων για να απεξαρτηθούν από τις ουσίες, που είναι απλά “παρεξηγημένες”, σύμφωνα με την κυβέρνηση και άλλους “φωστήρες”…

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναγνωρίζει στη νεολαία μόνο ένα δικαίωμα: Να μην έχει δικαιώματα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρωτοστατεί στη διαφήμιση της κάνναβης! Μοιράζεται κοινό βήμα με επιχειρηματίες που ζητούν την πλήρη “απελευθέρωση” της κάνναβης σε όλες τις μορφές της, μέχρι και τη χορήγησή της σε παιδιά! Είναι δεκάδες οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης και της Νεολαίας της (υπάρχει και τέτοια…) που μιλάνε για “ψυχαγωγική” χρήση, λες και το χασίς μπορεί να ψυχαγωγήσει, να μορφώσει πνευματικά και αισθητικά…

Στήνει δουλειές με “φούντες”! Οι πολυεθνικές – μεγαθήρια που έρχονται να επενδύσουν στις “άριστες κλιματολογικές συνθήκες” της Ελλάδας και στο φτηνό εργατικό δυναμικό που διαφημίζει η κυβέρνηση δεν το κάνουν για να αντιμετωπίσουν τον πόνο των ασθενών! Οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο κάνναβης έχουν εκτιναχθεί! Εκτιμούν ότι τα κέρδη από την κάνναβη θα φτάσουν παγκοσμίως τα 200 δισ. την επόμενη δεκαετία!

Η κυβέρνηση “αχρηστεύει” την επιστήμη! Οι επιστημονικοί φορείς σε παγκόσμιο επίπεδο μιλούν μόνο για καταπραϋντικές και όχι θεραπευτικές ιδιότητες σε πολύ συγκεκριμένες ουσίες που περιλαμβάνει το φυτό της κάνναβης, για τις οποίες ακόμα χρειάζονται περαιτέρω μελέτες. Γι’ αυτό και δεν προτείνουν το φυτό κάνναβη ως θεραπεία επιλογής για καμία ασθένεια! Αντίθετα, ο νόμος για τη “φαρμακευτική κάνναβη”, που ψηφίστηκε πρόσφατα, με τον γενικό προσδιορισμό “τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης” που περιέχει ο νόμος, αφήνει ανοιχτό το περιθώριο να βαφτίζεται το χασίς φάρμακο. Παρακάμπτει μια σειρά από επιστημονικές διαδικασίες που απαιτούνται για να κατασκευαστεί ένα φαρμακευτικό σκεύασμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στρώνει το έδαφος για την “απελευθέρωση” όλων των ναρκωτικών.

Η συζήτηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης είναι νομιμοποίηση των αιτιών της χρήσης στη συνείδηση της νεολαίας!

Η ανεργία, η οικονομική και πολιτιστική φτώχεια, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών, η έλλειψη επιλογών, είναι το κοινωνικό υπόβαθρο της χρήσης και της εξάρτησης. Αιτίες βαθιά δεμένες με το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης, που η σημερινή (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) υπηρετούν. Ολα τα αστικά κόμματα, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, υλοποιούν την πολιτική της ΕΕ για τα ναρκωτικά, κλείνοντας τα μάτια στην τραγωδία που αυτά προκαλούν.

Το χασίς, όπως και αν το βαφτίσουν, παραμένει ναρκωτικό που αλλοιώνει τη συνείδηση και προκαλεί εξάρτηση

  • Το 80% των νέων κάτω από 20 ετών που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα ζητούν θεραπεία από την κάνναβη (ΟΗΕ, 2016).
  • Το 84% των ενηλίκων ξεκίνησαν τη χρήση ουσιών με κάνναβη. Το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 90% για τους εφήβους (απολογισμός ΚΕΘΕΑ, 2016). (…)

Στοχεύουν στο μυαλό: Θέλουν να μάθουν τη νεολαία να ζει με τα ναρκωτικά, να μειωθούν οι αντιστάσεις της απέναντι στη χρήση! Θέλουν μια νεολαία συμβιβασμένη με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας, που ενώ στερεί κάθε δικαίωμα για ζωή με δικαιώματα, προσφέρει απλόχερα την αυτοκαταστροφή μας.

Πασχίζουν για τα κέρδη των μονοπωλίων: Τα αμύθητα ποσά που περιμένουν από το εμπόριο κάνναβης είναι ο καθρέφτης της ανάπτυξής τους! Το σύστημά τους είναι τόσο σάπιο που δε διστάζει να μας πουλάει το θάνατό μας! (…)

Καλούμε τις νέες και τους νέους να παλέψουμε μαζί για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Για να μπορεί ο κάθε άνθρωπος, ενταγμένος στο κοινωνικό σύνολο, να είναι πρωταγωνιστής, να δημιουργεί, να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της πραγματικότητας, να έχει ισότιμες σχέσεις με τους γύρω του, να αναπτύσσει ολόπλευρα την προσωπικότητά του. Αυτή είναι η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, όπου η χρήση ναρκωτικών γίνεται περιττή. Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά! Γιατί… “… τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό από τη ζωή δεν είναι” (Ναζίμ Χικμέτ)».