ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ: «Ασημένια» η Ι. Ξουλόγη

Μετά τη “χρυσή”  επιτυχία του Λ. Πετρούνια  ήρθε η «ασημένια» της Ιωάννας Ξουλόγη, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στις ασκήσεις εδάφους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής στο Αζερμπαϊτζάν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου συγκεντρώνοντας 12.733 βαθμούς, έναντι 13.533 βαθμών της «χρυσής» Άνα Ντέρεκ από την Κροατία. Μάλιστα, κατάφερε να ξεπεράσει και τον ίδιο της τον εαυτό, αφού η εκτέλεσή της στον τελικό ήταν καλύτερη από τους προκριματικούς, όπου είχε καταλάβει την 3η θέση.

Αντίθετα, άτυχοι ήταν οι Βλάσσης Μάρας στο μονόζυγο (που κατετάγη 4ος, μόλις 0,066 βαθμούς από την τρίτη θέση, στην πρώτη του εμφάνιση μετά από 11 μήνες) και Εβελίνα Μάγια (η οποία ισοβάθμισε με την 3η Ντεμέτ Μουτλού αλλά λόγω μειώσεων στην εκτέλεσή της, έχασε το μετάλλιο) στις ασκήσεις εδάφους.

Σημειώνεται πως η ελληνική αποστολή επιστρέφει στη χώρα μας με δύο μετάλλια και επτά συμμετοχές σε τελικούς οργάνων από το πρώτο αγωνιστικό τεστ της χρονιάς.

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ: Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, εκφράζει τα συγχαρητήρια του Κόμματος για τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών.