ΠΑΝΔΗΜΙΑ SARS-CoV-2 : 32 νεκροί, 1061 κρούσματα – Επαναπατρισμός μόνο για όσους έχουν ανάγκη – Και από κινητό οι ιατρικές συνταγές

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ:

Στους 32 οι νεκροί από την νόσο Covid – 19, τα 1061 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, ανακοινώθηκαν σήμερα 95 νέα κρούσματα. Νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 69 ασθενείς, ενώ πέντε άτομα εξήλθαν.

Αυτά είναι το νεότερα δεδομένα που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας που δήλωσε ότι «επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικές».

Επίσης, επικέντρωσε στα πιθανά προβλήματα στην ψυχική υγεία που μπορούν να προκληθούν σε ανθρώπους λόγω των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις. Συνέστησε επικοινωνία με συγγενείς και φίλους, επαρκή ξεκούραση και άθληση όσο είναι δυνατόν και λιγότερο αλκοόλ και κάπνισμα.

Ανέφερε ότι στις ΗΠΑ είναι τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid – 19. Πρόσθεσε ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στη Νέα Υόρκη διότι δεν επαρκούν οι ΜΕΘ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: 
  • Επαναπατρισμός μόνο για όσους έχουν ανάγκη
  • Και από κινητό οι ιατρικές συνταγές

Μόνο για όσους έχουν ανάγκη θα γίνεται επαναπατρισμός, οι υπόλοιποι πρέπει να μείνουν στο εξωτερικό, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των πτήσεων από και προς την Ολλανδία από την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 3 τα ξημερώματα. Επίσης διακόπτονται οι πτήσεις από Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα. Συνεπώς επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις προς το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ειδικά για τους 2850 Έλληνες που είναι στην Αγγλία και έχουν ζητήσει να επιστρέψουν στην Ελλαδα ο Ν. Χαρδαλίας ανέφερε «δεν είναι δυνατόν» να επιστρέψουν όλοι και πως «δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό». Πρόσθεσε οτι θα επαναπατρισθούν:

1 – όσοι χρειάζονται υγειονομική φροντίδα που δεν τους παρέχεται εκεί που βρίσκονται όπως πχ έγκυες και άτομα με σοβαρά πρόβλημα υγείας.

2 – όσοι δεν έχουν που να μείνουν.

3 – όσοι είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις τράνζιτ.

Για τις ιατρικές συνταγές ανάφερε ότι πλέον μπορούν να εκτελούνται από το κινητό χωρίς να χρειάζεται να προσκομιστούν τυπωμένες στο φαρμακείο. Ανέφερε ότι η σχετική διαδικασία θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδες gov.gr και είναι προαιρετική.

Για τις λαϊκές αγορές ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα αν σε κάποια λαϊκή αγορά δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας θα κλείνει οριστικά.

Για την Καστοριά ανέφερε πως μετέβη 5μελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ότι στο Νοσοκομείο της πόλης έχουν μετακινηθεί: ένας διευθυντής καρδιολογίας, ένας επιμελητής Α΄ γενικής ιατρικής, μία διευθύντρια παθολογίας, ένας επιμελητής Β΄ γενικής ιατρικής, ένας διευθυντής ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄, μικροβιολογίας, 10 αγροτικοί γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι ιατρικών εργαστηριών, μία εργαζόμενη για βοηθητικό-υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος καθαριότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Πάνω από 30.000 νεκροί και 640.000 κρούσματα σε όλο τον κόσμο – Ραγδαία αύξηση στις ΗΠΑ

Κλείνουν τα Περιφερειακά Ιατρεία την ώρα που είναι πιο αναγκαία από ποτέ!