ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΠΕΜΕΝ: Μήνυμα συνέχισης του αγωνιστικού – ταξικού προσανατολισμού

Μήνυμα συνέχισης του αγωνιστικού – ταξικού προσανατολισμού της ΠΕΜΕΝ έστειλαν οι ναυτεργάτες συμμετέχοντας στις αρχαιρεσίες για την εκλογή της νέας διοίκησης και των αντιπροσώπων της.

Συγκεκριμένα ψήφισαν 2.265 άτομα και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 2.264.

Η Ενωτική Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΕΔΑΣ) έλαβε 2.264 ψήφους και κατέλαβε 33 έδρες για το ΔΣ της ΠΕΜΕΝ και 23 αντιπρόσωπους για τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η Διοίκηση της ΠΕΜΕΝ καλεί όλους τους Μηχανικούς να συμμετέχουν μαζικά στην Α’ Τακτική Γενική Συνέλευση της την Τετάρτη 28 Μάρτη στις 10:30 το πρωί στα γραφεία της.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ επισημαίνει ότι «οι αρχαιρεσίες της ΠΕΜΕΝ διεξήχθησαν σε περίοδο όξυνσης της αντιναυτεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων. Η μαζική συμμετοχή των μηχανικών στη ζωή και δράση του σωματείου σε ταξική κατεύθυνση, δίνει απάντηση στους μηχανισμούς των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, των πολιτικών και συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους.

Με αγωνιστικό χαιρετισμό απευθυνόμαστε σε όλους τους μηχανικούς, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα, της ταξικής πάλης, που αποτελεί την μόνη διέξοδο μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε στο σύνολο των δικαιωμάτων μας από την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προκατόχων της.

Με αποφασιστικότητα και με πολύτιμη παρακαταθήκη τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις από το προηγούμενο διάστημα, σχεδιάζουμε, οργανώνουμε – συσπειρώνουμε δυνάμεις, παρεμβαίνουμε με πολύμορφη δράση για τις ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, ανεργία, φορολογία, λαϊκό εισόδημα».