ΠΑΜΕ: Νέο συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη 6:30 μ.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος – Κάλεσμα συμμετοχής από ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ

«Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική επίθεση, με νέο συλλαλητήριο» τονίζει το ΠΑΜΕ, καλώντας στη νέα συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 17 Οκτώβρη στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6:30 μ.μ.

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας για να μη φέρει η κυβέρνηση το κατάπτυστο νομοσχέδιο, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Πατάμε πάνω στις δυο απεργιακές μάχες 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη που πέταξαν στα σκουπίδια τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, εργοδοτών και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που οι εργαζόμενοι ονόμασαν συνδικαλιστική μαφία, να περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο.

Τώρα, χωρίς αναμονή κλιμακώνουμε με νέο συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.30 μ.μ.

Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Την πολιτική που δίνει γην και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης, τσακίζοντας τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα.

  • Κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την επέκτασή τους απαιτείται “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”, που θα φέρει νέα συμπίεση των μισθών.
  • Ενισχύουν εκ νέου τις ενώσεις προσώπων,που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της Κλαδικής.
  • Ακόμα και οι Τοπικές Κλαδικές Συμβάσεις θα υπερισχύουνέναντι Κλαδικών Συμβάσεων που θα συμπιέσουν ακόμη περισσότερο τους ήδη άθλιους μισθούς.
  • Προωθούν το “ηλεκτρονικό μητρώο” και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.
  • Καταργούν και το ελάχιστο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
  • Θεωρούν τον εργαζόμενο συνυπεύθυνο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
  • Υπονομεύουν την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
  • Ορίζουν τον υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”,για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Παίρνοντας “φόρα” από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα.

Προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ό,τι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ξεπερνώντας τα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που έκανε ό,τι μπορούσε για υπάρξει σιγή νεκροταφείου απέναντι στο νομοσχέδιο της ΝΔ, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων, σπέρνοντας σύγχυση και μοιρολατρία.

Με το σύνθημα “Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα” δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν όλα τα μέτρα για να είναι το Συλλαλητήριο μαζικό, δυναμικό.

Όλες και όλοι στο Συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη

Και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.30 μ.μ.».

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ

 Ναυτεργάτες, Συνταξιούχοι, Σπουδαστές,

Να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, στις κατευθύνσεις εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών, για την συντριβή των ΣΣΕ, της συνδικαλιστικής οργάνωσης, το δικαίωμα στην απεργία.

Έχουμε πολύτιμη παρακαταθήκη από τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη, ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις εφοπλιστών – κυβέρνησης να τις βγάλουν παράνομες και στην υπονομευτική τακτική του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ, ΠΝΟ.

Συνδικάτα Εργατών όχι των εργοδοτών!
 Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα.

Τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέλουν να οικοδομήσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη σε εργασιακά γκέτο με εργάτες χωρίς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα. Αυτές τις συνθήκες που γνωρίζουν πολύ καλά οι εφοπλιστές και έχουν επιβάλλει διαχρονικά για την πλειοψηφία των ναυτεργατών στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και το νέο ασφαλιστικό που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την γνωστή συνταγή «περί βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων», έρχονται νέοι λαιμητόμοι, σε συντάξεις, σε φάρμακα, γιατρούς, κοινωνική περίθαλψη. Αυτή η εξέλιξη θα επιφέρει πρόσθετη καθυστέρηση στις πάνω από 420.000 υπό έκδοση οριστικές και επικουρικές συντάξεις.

Να σημάνει Γενικός Ξεσηκωμός στα καράβια, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις σχολές, ΠΑΝΤΟΥ. Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ, την κοινωνική ασφάλιση, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Το νέο ασφαλιστικό αποτελεί συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) με βάση τις ορέξεις του κεφαλαίου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του. Η κοινωνική ασφάλιση, οι συντάξεις, να μετατραπούν σε αποκλειστική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου. Δοκιμασμένη συνταγή σε άλλες χώρες με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους είναι η λειτουργία των κεφαλαιοποιητικών συστημάτων, των επαγγελματικών ταμείων, της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και της συμμετοχής του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση.

Να μην τους αφήσουμε να βάλουν ταφόπλακα σε δικαιώματα που κατέκτησε η εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες.

Ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να απαντήσουμε με οργάνωση και αγώνες μαζικούς, ταξικούς, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των σύγχρονων αναγκών μας.

10 Οκτώβρη 2019

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ