ΠΑΜΕ: Όλοι και όλες στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις – Αλληλεγγύη από την ΠΣΟ

«Όλοι και όλες στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη. Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια» σημειώνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, καλώντας παράλληλα «τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τη δράση τους μέσα από τα Συνδικάτα τους, να παλέψουν μέχρι και το τελευταίο λεπτό για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη!».

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του (Δείτε την εδώ σε μορφή PDF) αναφέρει τα εξής:

«Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Στις 24 του Σεπτέμβρη δίνουμε μαζικό, μαχητικό “παρών” στην απεργία που έχουν κηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Παλεύουμε ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης που δίνει “γη και ύδωρ” στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στη μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας παράλληλα τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ενάντια στο νόμο που επιχειρεί να βάλει περισσότερα εμπόδια και φραγμούς στα ταξικά συνδικάτα, αυτά που αγωνίζονται με πραγματικές συλλογικές διαδικασίες και υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών, έχοντας σταθερό μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία – κυβερνήσεις.

Παλεύουμε για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για συνδικάτα ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας ξαναχρεώσουν την ανάπτυξή τους. Στην ίδια κατεύθυνση, αυτή που εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς και τις απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών, η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ και δίνει νέα ώθηση στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική.

Είναι η ανάπτυξή τους που επιδεινώνει τους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων, ωστόσο βρίσκει βασικούς στυλοβάτες και μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο πρόσωπο του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στη γραμμή της συναίνεσης και της ενσωμάτωσης, του κοινωνικού εταιρισμού, που το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιδιώκει να ενισχύσει και να εδραιώσει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Γι αυτό και η συνδικαλιστική μαφία που ηγείται στη ΓΣΕΕ κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει και να εμποδίσει την απεργία, επιδίδεται σε όργιο συκοφάντησης των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, καταφεύγει ακόμα και σε βρώμικους εκβιασμούς συνδικαλιστών.

Το αλισβερίσι τους και η αλληλοστήριξή τους με την κυβέρνηση βγάζουν μάτι!

Δε μας εκπλήσσουν! Αυτό το ρόλο έχουν αναλάβει διαχρονικά από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους!

Δεν θα τους περάσει όμως. Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και στον απεργοσπαστικό σχεδιασμό της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ!

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τη δράση τους μέσα από τα συνδικάτα τους, να παλέψουν μέχρι και το τελευταίο λεπτό για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΏΝ»

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΣΟ

Αλληλεγγύη με το ΠΑΜΕ και τη γενική πανελλαδική απεργία των Ελλήνων εργαζομένων στις 24 Σεπτέμβρη

«Την αλληλεγγύη του με τους εργαζόμενους της Ελλάδας και το ΠΑΜΕ μπροστά στη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη» εκφράζει το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα προχωρούν σε απεργία, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα, βάρβαρη επίθεση από την νέα κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία χτυπά άμεσα το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, το δικαίωμα των εργαζομένων για απεργία.

Η Ελληνική κυβέρνηση, για να πετύχει μεγάλη ανάπτυξη και κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο, επιτίθεται στα εργατικά Συνδικάτα και στη λειτουργία τους, επιβάλλοντας ηλεκτρονικά μητρώα για όλους τους εργαζόμενους που είναι μέλη στο Συνδικάτο. Με αυτόν τον τρόπο οι εργοδότες θα μπορούν να γνωρίζουν ποιοι εργαζόμενοι είναι μέλη Συνδικάτων.

Επίσης, η Ελληνική κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για όλες τις αποφάσεις των Συνδικάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι συλλογικές διαδικασίες των Συνδικάτων, οι συνελεύσεις και οι συζητήσεις τους, θα υπονομευτούν και θα καταργηθούν. Επίσης ανοίγει το δρόμο για άμεση παρέμβαση της εργοδοσίας και των ανθρώπων της στα Συνδικάτα.

Αυτά τα μέτρα κατά των εργατικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στόχο έχουν την διασφάλιση των κερδών και της ανάπτυξης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν τεράστια επίθεση όχι μόνο κατά των εργαζομένων της Ελλάδας, αλλά επίσης για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης. Γιατί εάν αυτά τα μέτρα εφαρμοστούν στην Ελλάδα, θα προωθηθούν και στις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.

Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα. Το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση κερδήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες, με τεράστιες θυσίες από τους εργαζόμενους.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της Ελλάδας και του ΠΑΜΕ κατά της αντεργατικής βάρβαρης επίθεσης.

Το EUROF της ΠΣΟ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία των εργαζομένων, των συνδικάτων της Ελλάδας στις 24 Σεπτέμβρη και καλεί όλα τα Συνδικάτα της Ευρώπης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο ΠΑΜΕ με επιστολές, διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

  • ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ΣΤΗ ΓΣΕΕ

Άθλιο σχέδιο υπονόμευσης του απεργιακού μετώπου! – ΠΑΜΕ: Δεν θα τους περάσει!

17/09/2019 23:47

  • ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αγωνιστική απάντηση στη νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τα συνδικάτα – Όλοι στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη (VIDEO – ΦΩΤΟ)

17/09/2019 20:39

  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ» ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 24 Σεπτέμβρη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα