ΗΠΑ: 25 νεκροί από την πυρκαγιά στο τουριστικό πλοίο – Δύτες αναζητούν 9 αγνοούμενους

Δύτες στις ΗΠΑ αναζητούν σήμερα στο ναυάγιο του «Conception» και τα υπόλοιπα θύματα της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στο πλοίο αυτό, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά των ακτών της νότιας Καλιφόρνιας και οι αρχές ξεκίνησαν επισήμως έρευνα για τα αίτια του ναυτικού αυτού δυστυχήματος, ενός από τα χειρότερα που έχουν σημειωθεί ποτέ στην περιοχή.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν βρει τουλάχιστον 25 πτώματα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Δευτέρα, πριν από την αυγή, ενώ 9 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, μετέδωσε το «Associated Press». Η ακτοφυλακή αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τα στοιχεία αυτά.

Η πυρκαγιά στο πλοίο καταδύσεων «Conception» ξέσπασε καθώς βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά της νήσου Σάντα Κρουζ, εγκλωβίζοντας τους επιβάτες που βρίσκονταν κάτω από το κατάστρωμα. Πέντε από τα έξι μέλη του πληρώματός του κατάφεραν να διαφύγουν με σωστική λέμβο, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένας άλλος επιζών.

Μετά την πυρκαγιά, το πλοίο βυθίστηκε, αργότερα χθες το πρωί και τώρα βρίσκεται αναποδογυρισμένο στο βυθό, σε βάθος μεγαλύτερο των 18 μέτρων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφάλειας Εθνικών Μεταφορών ανακοίνωσε ότι απέστειλε ομάδα μηχανικών και ειδικών σε θέματα πυρκαγιών για να κάνουν έρευνα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)