ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ : Εγκληματική δράση σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου από κεφάλαιο και κυβέρνηση

«Την εγκληματική δράση σε βάρος των εργαζομένων στις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες από εφοπλιστές, ιδιοκτήτες ναυπηγείων, εργολάβους και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, με συγκεκριμένα παραδείγματα, όλα μετά το τραγικό συμβάν της Δευτέρας 20/5/2019.

Τα Σωματεία στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Δεν έχουν περάσει ούτε δέκα ημέρες που θρηνήσαμε έναν ακόμα συνάδελφο, θύμα στο κυνήγι του κέρδους των εργολάβων και των εφοπλιστών και γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα επεισοδίου, μιας ακόμα θεατρικής παράστασης, με πρωταγωνιστές τους θύτες που κλαίνε για το χαμό του θύματος με κροκοδείλια δάκρυα, ενώ την ίδια στιγμή διατηρούν και ενισχύουν όλο το σκηνικό που προετοιμάζει το έδαφος για το επόμενο έγκλημα.

Μεγάλα λόγια για το μαχαίρι που θα φτάσει στο κόκκαλο, για μέτρα που θα παρθούν για να ενισχυθεί η ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Η πραγματικότητα όμως αμείλικτη …..

Και η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, τα δίνουν όλα για την εξυπηρέτηση της επιχειρηματικότητας και την εξασφάλιση των μέγιστων δυνατών κερδών για εργολάβους, ιδιοκτήτες ναυπηγείων, εφοπλιστές.

Βέβαια, ως γνωστόν για την εργοδοσία τα μέτρα προστασίας είναι κόστος και η αύξηση του κόστους μειώνει την ανταγωνιστικότητα, διώχνει τις επενδύσεις και βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη.

Έτσι η ανάπτυξη για την οποία μας παίρνουν τα αυτιά οι εργοδοτικές ενώσεις και τα κόμματά τους, εκτός από τα τσακισμένα δικαιώματά μας, τη δουλειά από ήλιο σε ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί, έχει σαν προϋπόθεση να δουλεύουμε, παίζοντας κορόνα – γράμματα την υγεία μας και την ίδια μας τη ζωή …

Καταγγέλλουμε μερικά παραδείγματα για την εγκληματική δράση σε βάρος μας από εφοπλιστές, ιδιοκτήτες ναυπηγείων, εργολάβους και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όλα μετά το τραγικό συμβάν της Δευτέρας 20/5/2019 :

  • Σε έλεγχο κλιμακίων του Συνδικάτου μας χθες 28/5/2019 στο Λιμάνι του Αιγίου, διαπιστώθηκε η εκτέλεση εκτεταμένων εργασιών και με χρήση φλόγας, ο προγραμματισμός και άλλων σε δύο Πλοία της Εταιρείας ΒΕΝΤΟΥΡΗ, χωρίς καμιά άδεια από τις οικείες αρχές (που δεν θα μπορούσαν άλλωστε να εκδοθούν).
  • Την Παρασκευή 24/5/2019 καταστράφηκε ολοσχερώς ιπτάμενο δελφίνιπου επισκευαζόταν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Βάση Περάματος μετά από την εκδήλωση πυρκαγιάς σε αυτό. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς δεν υπήρχαν καν κρουνοί νερού στον χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Να θυμίσουμε εδώ τις πάρα πολλές παλιότερες καταγγελίες και παρεμβάσεις μας, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ περιόριζαν σε βαθμό υπολειτουργίας τον πυροσβεστικό σταθμό της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βάσης Περάματος, ενώ η σημερινή τον κλείνει τελείως.
  • Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χτες από τη μεικτή Επιτροπή για την Υγιεινή και Ασφάλεια, στο ναυπηγείο ΧΑΛΚΙΤΗ σε κατασκευή μεγκαγιώτ, όπου εκτελούνται εργασίες από τις Εταιρείες GOLDEN YACHTING και TANFOCLIO MARKO, διαπιστώθηκε για την μεν πρώτη ότι οι σκαλωσιές ήταν ακατάλληλες χωρίς προστατευτικά ρέλια και για τη δεύτερη οι τροχοί που χρησιμοποιούνταν δεν είχαν προφυλακτήρες».

ΣΧΕΤΙΚΑ

  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

Καταγγέλλουν την απόρριψη αιτήματος για έλεγχο σε επισκευαζόμενο πλοίο στη ράδα του Πειραιά

23/05/2019 16:21