Κ. ΤΖΙΧΑΣ – Β. ΚΟΣΜΑΣ : Καταρρίπτεται ο μύθος του μεταφορικού ισοδύναμου – Εδώ και τώρα μειώσεις των εισιτηρίων των πλοίων

Την αύξηση των εισιτηρίων των πλοίων καταγγέλλουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανατολικής Σάμου Κώστας Τζίχας και Δυτικής Σάμου Βασίλης Κοσμάς.

Σε κοινή δήλωσή τους σημειώνουν:

«Με έκπληξη χιλιάδες νησιώτες που ταξίδεψαν από και προς τα νησιά του νομού μας το Πάσχα διαπίστωσαν άλλη μια αύξηση στα εισιτήρια των πλοίων. Χαρακτηριστικά, το εισιτήριο της γ’ θέσης από 49 ευρώ έφτασε στα 51 με ανάλογες αυξήσεις σε όλα τα υπόλοιπα ναύλα.

Φαίνεται πως οι κύριοι εφοπλιστές, παρά το δώρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πριν το Πάσχα που αφορά τη μείωση της “εθελοντικής εισφοράς των εφοπλιστών στην εθνική οικονομία” από τα 140 εκατ. ευρώ στα 40, μαζί με τις δεκάδες άλλες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν και πάλι δεν …βγαίνουν.

Αποδεικνύεται η κοροϊδία της κυβέρνησης προς το λαό για το μεταφορικό ισοδύναμο καθώς είναι αυτό που είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή: Έμμεση επιδότηση των εφοπλιστών. Με το πρόσχημα της επιστροφής ενός ποσού σε ορισμένους επιβάτες και επαγγελματίες έχουν και πάλι το “ελεύθερο” να αυξήσουν τα ναύλα ακόμα περισσότερο.

Γι’ αυτό ο λαός δεν πρέπει να εφησυχάζει με μέτρα στη λογική “σου παίρνω δέκα σου δίνω ένα”, να μην υποκύπτει στη λογική του μικρότερου κακού, του “ό,τι μας δώσουν καλό είναι”.

Στις 26 Μάη να αναδείξει τη “Λαϊκή Συσπείρωση” σε ισχυρή δύναμη αγώνα που θα διεκδικεί μαζί με το λαό:

  • Εδώ και τώρα μείωση των εισιτηρίων στο 50%.
  • Δωρεάν μετακινήσεις για φαντάρους, φοιτητές, ΑΜΕΑ.
  • Διεύρυνση και αύξηση των εκπτώσεων για πολύτεκνους, αναπληρωτές, συνταξιούχους κ.ά.
  • Σύγχρονα, γρήγορα, συχνά και ασφαλή δρομολόγια από και προς τα νησιά, σύνδεση των νησιών μεταξύ τους όλο το χρόνο.

Αυτά είναι πραγματικά μέτρα ανάπτυξης για το λαό και όχι η αύξηση των ήδη πανάκριβων εισιτηρίων που εμποδίζουν ντόπιους και τουρίστες να επισκεφθούν τα νησιά μας».