ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ: Δυναμική απάντηση στη συνδικαλιστική μαφία δίνουν εργαζόμενοι στην Καλαμάτα

Εργαζόμενοι από διάφορες περιοχές της χώρας κατέφθασαν στο χώρο της συγκέντρωσης, έξω από το ξενοδοχείο «Elite» στην Καλαμάτα,  όπου έχει προγραμματιστεί να γίνουν οι εργασίες του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στις πρακτικές συνδικαλιστικής μαφίας, με τις οποίες η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ επιχειρεί να επιβάλει ένα συνέδριο-παρωδία.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Μες στα Σωματεία χτίζετε καριέρες, έξω τώρα οι εργατοπατέρες» και «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών», εργαζόμενοι καταγγέλλουν τα όσα έχουν διαδραματιστεί εδώ και τρεις μέρες στην Καλαμάτα με την πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ να επιδιώκει να προχωρήσει σε ένα συνέδριο-παρωδία, με κάρτες αντιπροσώπων να μοιράζονται σωρηδόν, χωρίς να έχει γίνει καμία συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων της ΓΣΕΕ, με το να επιχειρεί να βάλει τους ίδιους τους νόθους να ψηφίσουν για να νομιμοποιήσουν τη νοθεία τους.

Συνδικαλιστές από διάφορους εργασιακούς χώρους μιλούν από το βήμα της συγκέντρωσης που διοργανώνουν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα στην Καλαμάτα και ξεσκεπάζουν την εκφυλιστική δράση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, τα όργια νοθείας και την ωμή παρέμβαση των εργοδοτών στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν να επιβληθεί ένα «συνέδριο»-παρωδία, δεν θα παρακολουθούν άπραγοι την προσπάθεια των εργατοπατέρων να «φυτέψουν» νόθους και εργοδότες για να ενισχύσουν τη θέση της γραφειοκρατικής ελίτ που ως πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ στήριξε και στηρίζει όλη την αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, υπονομεύει τους αγώνες απέναντί της.

Εξαφανισμένοι οι εργατοπατέρες!

Μεσημέρι Σαββάτου έφτασε και οι εργατοπατέρες έχουν εξαφανιστεί από τον χώρο του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, βάζοντας παντού λουκέτο!

Κλειστή και έρημη παραμένει η αίθουσα του συνεδρίου, καμία οργανωτική υπηρεσία δεν βρίσκεται στη θέση της, κλειστή είναι ακόμα και η αίθουσα Τύπου που λειτούργησε χθες. Μάλιστα σε δημοσιογράφους που ρωτούν τι γίνεται ο υπεύθυνος Ασφαλείας, προφανώς κατόπιν σχετικής εντολής, απαντά ότι το Συνεδριακό Κέντρο καθαρίζεται, από το πρωί ως το μεσημέρι!!!

Οι φαντομάδες που κατηγορούν εκλεγμένους αντιπροσώπους ότι τάχα «δεν θέλουν να γίνει συνέδριο» είναι άφαντοι, ενώ εξακολουθούν να αρνούνται τη συνεδρίαση των οργάνων της ΓΣΕΕ, όπως ζητά η ΔΑΣ…

Οι εργατοπατέρες δηλώνουν ότι… κοιμίζουν εισαγγελέα μέσα στο ξενοδοχείο του συνεδρίου!

Τις καταγγελίες του ΠΑΜΕ για τις μαφιόζικες πρακτικές της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ έρχονται να επιβεβαιώσουν τα όσα αναφέρουν και διαρρέουν οι ίδιοι οι εργατοπατέρες ότι εδώ και τρεις μέρες… κοιμίζουν εισαγγελέα μέσα στο ξενοδοχείο διεξαγωγής του συνεδρίου της ΓΣΕΕ (!), στο οποίο διαμένουν και οι ίδιοι…

Λένε δηλαδή ότι έχουν… stand by εισαγγελέα, για να κάνει άραγε τι; Πρόκειται φυσικά για πρωτάκουστη πρακτική, η οποία δεν προβλέπεται πουθενά.

Με σκοπό να καταγγείλει αυτήν τη μεθόδευση, αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους Βασίλη Σταμούλη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Χρήστο Κατσώτη, εκλεγμένο αντιπρόσωπο στο συνέδριο της ΓΣΕΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, μαζί με τις δικηγόρους Χαρά Μαρούληκαι Χαρά Μαρκατσέλη, που εκπροσωπούν τους αντιπροσώπους της ΔΑΣ επισκέφτηκαν το δικαστικό μέγαρο Καλαμάτας, προκειμένου να κάνουν παρέμβαση για το θέμα στην εισαγγελία.

Ο εισαγγελέας υπηρεσίας δεν ήταν παρών και παρότι ενημερώθηκε μέσω της αστυνομίας για τη σχετική καταγγελία, αρνήθηκε να προσέλθει και να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία, ή αν δεν ισχύουν τα όσα διαρρέει η ηγεσία της ΓΣΕΕ και σε ΜΜΕ, να προχωρήσει σε διάψευσή τους.

Σε δελτίο τύπου η ΔΑΣ σημειώνει:

«Δηλώνουμε ξανά: Στα Συνδικάτα των Εργατών δεν έχουν θέση οι εργοδότες και οι μπράβοι! Στα συνέδρια των εργατών δεν έχουν θέση τα ΜΑΤ, οι ασφαλίτες και οι εισαγγελείς! Συνδικάτα Εργατών-Όχι των Εργοδοτών!».

Νέο εξώδικο της ΔΑΣ για να ανακληθούν οι νόθοι αντιπρόσωποι και να αρχίσει το Συνέδριο

Νέο εξώδικο απέστειλαν οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ προς τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ, προκειμένου να ανακαλέσει τους νόθους αντιπρόσωπους, στους οποίους έχει διανείμει κάρτες και να ξεκινήσει κανονικά το Συνέδριο.

«ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Των αντιπροσώπων της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στο 37ο Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

ΠΡΟΣ

Την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία “Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ)”, που εδρεύει στην Αθήνα και επί των οδών Πατησίων, αριθμός 69 και Αινιάνος, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

Η μέχρι σήμερα στάση σας αποδεικνύει την κατηγορηματική άρνησή σας για διεξαγωγή Συνεδρίου με νόμιμα και καταστατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους Ομοσπονδιών και Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων. Η επιδίωξή σας για πραγματοποίηση Συνεδρίου με νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες υπαγόρευσε και τη συστηματική από την πλευρά σας παραβίαση του καταστατικού της ΓΣΕΕ και κάθε συλλογικής διαδικασίας, αφού ουδέποτε συγκαλέσατε συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων και επιτροπών για τον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων των αντιπροσώπων και την προετοιμασία της διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Ακόμη και αυτήν την ύστατη στιγμή, ζητάμε -όπως κάνουμε όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα- να ανακαλέσετε άμεσα όλες τις κάρτες αντιπροσώπων που έχετε -με πρωτοφανείς τρόπους- διανείμει σε εργοδότες και νόθα “εκλεγμένους” αντιπρόσωπους, να συγκαλέσετε άμεσα τα αρμόδια όργανα και επιτροπές για τον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων των αντιπροσώπων, να χορηγήσετε κάρτες σε όσους αντιπρόσωπους πραγματικά το δικαιούνται και πάντως όχι στους εργοδότες και στους “εκλεγμένους” με νοθείες “αντιπρόσωπους”, για να ξεκινήσει επιτέλους Συνέδριο εργαζομένων.

Ζητάμε Συνέδριο εκλεγμένων αντιπροσώπων από τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα για να συζητήσει ουσιαστικά τα προβλήματα της εργατικής τάξης της χώρας μας».