ΕΦΚΑ : Γολγοθάς για εργαζόμενους και ασφαλισμένους η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας 

Την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στον ΕΦΚΑ αναφορικά με την ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας καταγγέλλει η «Αγωνιστική Ενότητα» εργαζομένων στον ΕΦΚΑ.

Σημειώνει ότι «αφ’ ενός εξαιτίας του αρθρ. 23 Ν. 4529/2018, ΦΕΚ Α 56, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (με το οποίο απαιτούνται πλέον 75 και όχι 50 ημέρες ασφάλισης) και αφ’ ετέρου λόγω του ότι δεν έγιναν αυτόματα οι θεωρήσεις σε όλους όσοι δικαιούνται, χιλιάδες ασφαλισμένοι έμειναν ανασφάλιστοι!

Οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ βιώνουμε κυριολεκτικά συνθήκες γαλέρας καθημερινά ως αποτέλεσμα της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στην ολοένα και μεγαλύτερη απαξίωση που βιώνουμε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ΕΦΚΑ: Δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών, κτίρια χωρίς φύλαξη, ασανσέρ, θέρμανση, χωρίς καθαριότητα, αναλώσιμα, χωρίς την υποτυπώδη υλικοτεχνική υποστήριξη.

Το να μένει τόσος κόσμος ανασφάλιστος, τη στιγμή που καλούνται να πληρώνουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ανανεωθεί η ασφαλιστική ικανότητα όλων των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων που αναμένουν την έκδοση της οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης!

Ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ οργανωνόμαστε και συλλογικά παλεύουμε για τα δικαιώματά μας στην εργασία, στην Υγεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, που ο νόμος “Κατρούγκαλου” ήρθε να καταργήσει.

Η Κοινωνική Ασφάλιση έγινε με τους αγώνες των εργαζομένων και δεν θα την αφήσουμε να γίνει ούτε εμπόρευμα, ούτε προνόμιο για λίγους».