Σε κλίμα αγωνιστικότητας κι ενθουσιασμού η έναρξη του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Παρουσία πλήθους κόσμου, νεολαίας και άλλων αγωνιστών κάθε ηλικίας, παρουσία αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα(δείτε εδώ τη δήλωσή του) άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ, με σύνθημα: «Πιο πολλοί και πιο ικανοί, ανοίγουμε το δρόμο για το πραγματικά σύγχρονο και νέο, για έναν κόσμο “στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων”, το σοσιαλισμό!».

Με αναφορές στη σύγχρονη πραγματικότητα της άγριας εκμετάλλευσης και στα κόμματα που την υπηρετούν άρχισε το βίντεο που προβλήθηκε στην αρχή της εκδήλωσης έναρξης του 12ου Συνεδρίου, για να συνεχίσει δηλώνοντας: «Το μέλλον μας δεν το χαρίζουμε, τη ζωή που έχουμε ανάγκη παλεύουμε να την κατακτήσουμε με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ! (Δείτε εδώ το βίντεο που προβλήθηκε).

Και το βίντεο έκλεισε δηλώνοντας: «Οι μέρες που περιμένουμε θα έρθουν. Η σημερινή γενιά θα ζήσει νέες εποχές ανόδου του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, νέων σοσιαλιστικών επαναστάσεων! Έρχεται η γενιά της ανατροπής».

Στο σημείο αυτό νέοι μικρών ηλικιών μπήκαν με υψωμένες γροθιές και ανεμίζοντας κόκκινες σημαίες στην αίθουσα συνεδρίων και μαζί τους ενώθηκαν οι φωνές όλων των συνέδρων στα συνθήματα: «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή – Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική», «το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο Σοσιαλισμός» και «ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

Αμέσως μετά το 12ο Συνέδριο συγκροτήθηκε σε σώμα το προεδρείο, ανέλαβε τη θέση του και ψηφίστηκαν η ημερήσια διάταξη και οι επιτροπές.

Το προεδρείο καλωσόρισε τις 30 αντιπροσωπείες Κομμουνιστικών Νεολαιών και αντιμπεριαλιστικών οργανώσεων Νεολαίας από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στο Συνέδριο, όπου ανάμεσά τους είναι η ΠΟΔΝ με τον πρόεδρό της, καθώς και τους αντιπροσώπους της ΠΣΟ που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της έναρξης, ενώ στην αίθουσα αντήχησε το σύνθημα «στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή – η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρουσία, στην εκδήλωση έναρξης, βετεράνων του ΚΚΕ, εκπρόσωποι των οργανώσεων της ηρωικής ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του τιμημένου ΔΣΕ για να χειροκροτηθεί με το σύνθημα: «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ, ΔΣΕ – Δόξα και τιμή στο ΚΚΕ».

Το προεδρείο καλωσόρισε επίσης στην έναρξη του Συνεδρίου διπλωματικές αντιπροσωπείες της Κούβας, της Παλαιστίνης, του Βιετνάμ και της Βενεζουέλας. Στην έναρξη παραβρέθηκαν επίσης βουλευτές του ΚΚΕ και εκλεγμένοι Κομμουνιστές Δήμαρχοι, προοδευτικοί καλλιτέχνες, προσωπικότητες από το χώρο του Αθλητισμού, πανεπιστημιακοί και άλλοι εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι. Ξεχωριστή αναφορά έγινε επίσης στην παρουσία εκπροσώπων από θεραπευτικές κοινότητες. (Δείτε εδώ δηλώσεις). 

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος για να παρουσιάσει την εισήγηση του Συνεδρίου (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Αμέσως μετά χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΠΟΔΝ, Ιάκωβος Τοφαρή (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η ανοιχτή εναρκτήρια εκδήλωση και αποχώρησαν οι προσκαλεσμένοι, για να συνεχίσουν τις εργασίες του Συνεδρίου οι αντιπρόσωποι.

Να σημειωθεί ότι όλες τις μέρες, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, χαιρετίζουν αντιπρόσωποι από τις Κομμουνιστικές Νεολαίες και τις αντιμπεριαλιστικές οργανώσεις νεολαίας που συμμετέχουν.

Με δύο ξεχωριστά αναμνηστικά από το Αρχείο του ΚΚΕ υποδέχθηκε η ΚΝΕ τους αντιπροσώπους και τους προσκεκλημένους του 12ου Συνεδρίου της (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).