ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ : Απαιτούν την άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας και την επιστροφή της στην εργασία της

Την τιμωρητική απόφαση δικαστηρίου με φυλάκιση 10 ετών, στην καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Βόλου καταγγέλλουν, το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Πειραιά, το Συνδικάτο Καθαριστριών – Καθαριστών Αττικής και η Επιτροπή Αγώνα σχολικών καθαριστριών Αθήνας, απαιτώντας, «την άμεση αποφυλάκιση της συναδέλφισσας, την άρση της ποινής της και την επιστροφή της στην εργασία της».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη ενός εργαζόμενου να βρει μια κακοπληρωμένη δουλειά για να ζήσει την οικογένεια του, έχοντας και ένα μέλος της με αναπηρία!

Ο κλάδος της καθαριότητας είναι χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά, με ελαστικές σχέσεις εργασίας και απληρωσιά που χτυπάει κόκκινο. Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά φέρουν βαρύτατες ευθύνες που έχουν σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους με συμβάσεις που διαρκούν 8-10 μήνες, με αμοιβές που δεν ξεπερνούν τα 200-300 ευρώ.

Αλήθεια όμως, επιφυλάσσει κάποια ποινή η δικαιοσύνη σε αυτούς που τρομοκρατούν τους εργαζόμενους και με “μπράβους” δίπλα από τα ΑΤΜ των τραπεζών, τους παίρνουν πίσω τα δώρα;

Τι κάνει η δικαιοσύνη όταν οι σχολικές καθαρίστριες παραμένουν απλήρωτες από το Σεπτέμβρη;

Ποιους τιμώρησε η δικαιοσύνη όταν οι 500 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ παρέμεναν επί 5 μήνες απλήρωτοι;

Για άλλη μια φορά η αυστηρότητα της δικαιοσύνης εξαντλείται στους “φτωχοδιάβολους” της κοινωνίας.

Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση της συναδέλφισσας, την άρση της ποινής της και την επιστροφή της στην εργασία της».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στους δήμους να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης την Παρασκευή 23 Νοέμβρη στις 3 μ.μ., απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής «απαιτώντας την άμεση αποφυλάκιση της συναδέλφου καθαρίστριας η οποία καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη διότι εργαζόταν με “πλαστό απολυτήριο” δημοτικού».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής απαιτεί την άμεση αποφυλάκιση της συναδέλφου καθαρίστριας η οποία πρόσφερε τις υπηρεσίες της επί 20 χρόνια σε παιδικό σταθμό του Βόλου και η οποία καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη διότι εργαζόταν με “πλαστό απολυτήριο” δημοτικού. Η συνάδελφος ήταν απόφοιτη της Ε΄ δημοτικού και όχι της ΣΤ΄.

Τη στιγμή που άλλες ακόμα πιο καραμπινάτες οικονομικές υποθέσεις εκκρεμούν ζημιώνοντας το δημόσιο κατά εκατομμύρια ευρώ, το κράτος και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη καταδικάζουν και φυλακίζουν μια εργαζόμενη γυναίκα. Aποδεικνύεται ότι η αστική δικαιοσύνη μόνο τυφλή δεν είναι, εξοντώνει τους εργαζόμενους και αφήνει στο απυρόβλητο τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες.

Η συνάδελφος ούτε έκλεβε, ούτε καταχράστηκε δημόσια χρήματα. Τα δούλευε και τα δούλευε σκληρά.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής απαιτεί να τερματίσει τώρα ο γολγοθάς της συναδέλφου, άμεσα να αποφυλακιστεί και να γυρίσει στη δουλειά της».

ΣΧΕΤΙΚΑ