100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ: Δείτε τη συναυλία με έργα των Αλέκου Ξένου και Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 17/10 στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.

Δείτε στο βίντεο πάνω τη συναυλία που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με έργα των Αλέκου Ξένου και Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, η οποία αποτελεί κομμάτι του εορτασμού για τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής του ΚΚΕ, καθώς και έναν μικρό φόρο τιμής στον συνθέτη Αλέκο Ξένο, τον συνθέτη της Αντίστασης, όπως δικαίως επονομάστηκε.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Ηλ. Κολοβού, ερμήνευσε στο Α’ Μέρος της συναυλίας τα έργα του Αλ. Ξένου, «Κύπρος, Ελλάδα μας» και «Ο Διγενής δεν πέθανε» και στο Β’ Μέρος την «5η Συμφωνία», σε ντο ελ., έργο 67 του Μπετόβεν. Ξεχωριστή στιγμή, στο κλείσιμο της συναυλίας, ήταν η εκτέλεση, σε πρώτη παγκόσμια, της «Διεθνούς» που ενορχηστρώθηκε και διασκευάστηκε για μεγάλη συμφωνική ορχήστρα, ειδικά για τη συγκεκριμένη συναυλία από τον Σπύρο Μαυρόπουλο.

Δείτε το VIDEO με την Συναυλία

Στη συναυλία παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της, Δημήτρη Κουτσούμπα. Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από την Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού. (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά)

Επίσης, η οικογένεια του Αλ. Ξένου, τα παιδιά του, Άλκης και Αλίκη, τα εγγόνια και δισέγγονά του, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Λεοντής, και πλήθος ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Στη συναυλία διακινήθηκε ένα καλαίσθητο πρόγραμμα της συναυλίας, με το βιογραφικό των δύο συνθετών, αλλά και με μια μικρή ανάλυση των έργων που ακούστηκαν.