ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: Προκλητική παρέμβαση του ΣΕΕΝ ενόψει της συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη

«Αποτελεί ωμή πρόκληση και παρέμβαση η ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας μία μέρα μετά την απόφαση της ΠΝΟ για συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη», τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καλώντας «τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, τους σπουδαστές, να περιφρουρήσουμε τον απεργιακό μας αγώνα στους καταπέλτες των πλοίων, να τσακίσουμε με συμμετοχή την εργοδοτική τρομοκρατία, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες».

Τα ναυτεργατικά σωματεία στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Οι εφοπλιστές με την κυβέρνηση της ΝΔ θέλουν να καλλιεργήσουν τον συντεχνιασμό ότι τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου “δεν πιάνουν” τους ναυτεργάτες.

Στην πράξη αυτό που επιβεβαιώνεται στο πολυνομοσχέδιο – τερατούργημα, κανένας κλάδος δεν μένει στο απυρόβλητο, οι εφοπλιστές με την κυβέρνηση της ΝΔ πρωτοστατούν στο να συντρίψουν τις ΣΣΕ, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, να εντείνουν την εργοδοτική τρομοκρατία στα καράβια, μετατρέποντας τα σε σύγχρονες γαλέρες, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας τους.

Την απάντηση στην επιθετικότητα των εφοπλιστών και συνολικά του κεφαλαίου που αναδεικνύεται και με το πολυνομοσχέδιο τερατούργημα της ΝΔ, θα την δώσουν οι ίδιοι οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, με τη μαζική συμμετοχή τους στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία. 

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, τους σπουδαστές, να περιφρουρήσουμε τον απεργιακό μας αγώνα στους καταπέλτες των πλοίων, να τσακίσουμε με συμμετοχή την εργοδοτική τρομοκρατία, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Όλοι την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από 6 τις π.μ., έως την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη στις 6 π.μ.».

ΣΧΕΤΙΚΑ

  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ» ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 24 Σεπτέμβρη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

17/09/2019 15:09

  • ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

Πανελλαδική 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 24 Σεπτέμβρη

17/09/2019 14:50