ΨΗΦΙΣΜΑ της Β’ Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΜΕΝ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Γενικής Συνέλευσης του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στις 7 Δεκέμβρη

Η Β’ Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ χαιρετίζει τους χιλιάδες  ναυτεργάτες, εργαζόμενους, συνταξιούχους, τη νεολαία, που συμμετείχαν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 28 Νοέμβρη, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, με την διεκδίκηση των τεράστιων απωλειών τους από τα προηγούμενα χρόνια, μήνυμα πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Τα προβλήματα των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, γεννιούνται και οξύνονται μέσα στα πλαίσια του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, όπως έδειξε η καπιταλιστική κρίση αλλά και η ανάπτυξη έχουν κοινό παρανομαστή την ανταγωνιστικότητα, τα κέρδη  του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση με την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού επιβεβαιώνει την ταξική – αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει και την επόμενη χρονιά, το προβλεπόμενο πλεόνασμα 1 δις ευρώ θα προέλθει και αυτό από τους εργαζόμενους με μειώσεις σε συντάξεις, πετσόκομμα των επικουρικών, νέες περικοπές σε κρατικές δαπάνες στη δημόσια διοίκηση, στην υγεία, την παιδεία, στην πρόνοια.

Η Γενική Συνέλευση χαιρετίζει την παλικαρίσια στάση του συνάδελφου Σταύρου Παπαδάκη, μέλους του σωματείου μας, να βγει σε αναφορά στη Φρεγάτα «Ναυαρίνον», όπου υπηρετούσε και να καταγγείλει τη συμμετοχή της φρεγάτας σε αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και αποστολές.

Η στάση στρατευμένων, όπως αυτή του συναδέλφου μας Σταύρου Παπαδάκη, είναι στάση πραγματικής υπεράσπισης του λαϊκού συμφέροντος, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς στις εξελίξεις, να εντείνουμε τη δράση ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, να καταδικάσουμε την εμπλοκή της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων που κλιμακώνουν την δράση τους με το Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, τους εργαζόμενους να κλιμακώσουμε την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας για:

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ν.4387/2016 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, να εκτιμήσει και να αποφασίσει για απεργιακές κινητοποιήσεις, καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

Πειραιάς, 4 Δεκέμβρη  2018

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Γενικής Συνέλευσης του ¨ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ¨ στις 7 Δεκέμβρη

Σύμφωνα με το άρθρο 14 του καταστατικού και ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ,καλούνται όλα τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν ¨Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ¨ στη Β΄ Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί  στις 28 Νοεμβρίου 2018 ημέρα Τέταρτη και ώρα 11:30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» (Νοταρά 108 Πειραιά ) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα εξής θέματα:

  1. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
  2. ΕΚΛΟΓΗ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  3. ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη, στις 11:30 το πρωί, με τα ίδια θέματα και στην ίδια αίθουσα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

-Για το λόγο ότι συνήθως οι Γενικές Συνελεύσεις του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ πραγματοποιούνται στη δεύτερη πρόσκληση, λόγω μη επίτευξης απαρτίας κατά την πρώτη, καλούνται οι συνάδελφοι όπως παραστούν στις 7 Δεκέμβρη, ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης.

Με εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Λ. ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ            

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ