ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ: Χρειάζεται να σπάσει το απόστημα που έχει δημιουργήσει η συνδικαλιστική μαφία με νόθες αρχαιρεσίες σε σωματεία – ΠΝΟ – ΓΣΕΕ

  • Από το κύριο άρθρο της εφημερίδας «ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ» Μάρτης 2019.

ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ – ΝΟΘΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΝΟ:

Χρειάζεται να σπάσει το απόστημα που έχει δημιουργήσει η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΣΕ με νόθες αρχαιρεσίες σε εργοδοτικά σωματεία στον κλάδο των ναυτεργατών και στην ΠΝΟ, με εφοπλιστές, στελέχη επιχειρήσεων τον Γ. Χαλά γ.γ. στη ΠΝΟ, τον Μ. Τσικαλάκη πρόεδρο της ΠΕΠΕΝ, και τα ναυάγια της ταξικής πάλης την ομάδα του Α. Νταλακογιώργη προέδρου της ΠΕΝΕΝ  κ.ά.

Με μαζική νοθεία στις αρχαιρεσίες σε πρωτοβάθμια εργοδοτικά σωματεία συγκροτείται η «πλειοψηφία» της διοίκησης της ΠΝΟ – μηχανισμός των εφοπλιστών, με οδυνηρές συνέπειες για τους ναυτεργάτες

Έχει καταγγελθεί εδώ και δεκαετίες η νοθεία στις αρχαιρεσίες της ένωσης πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ) κ.ά. που γίνεται με την μαζική αποστολή ταχυδρόμηση επιστολικής ψήφου από τα τσιράκια των εφοπλιστών. Δηλαδή, καραμπινάτη νοθεία για μέλη του σωματείου που δεν συμμετείχαν στις εκλογές.

Η διοίκηση της ένωσης πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ) δεν καταθέτει κατάλογο ψηφισάντων στο Πρωτοδικείο Πειραιά ούτε στο ΕΚ Πειραιά αλλά εκλέγει αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ από την ΠΝΟ!

Άλλο εργοδοτικό σωματείο σφραγίδα ναυτών M/S – μέλος της ΠΝΟ, καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας (4 Μάρτη – 20 Απρίλη 2015) ψήφισαν ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΑ ΜΟΝΟ τρεις (3) ναύτες και άλλοι 153 με επιστολική ψήφο σε θυρίδα στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Πειραιά!

Μέσα από αυτές τις νόθες αρχαιρεσίες εκλέχτηκε ο 85χρονος Γιάννης Χαλάς ως γ.γ. στο συνέδριο της ΠΝΟ το Νοέμβρη του 2017.

Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και η τυχοδιωκτική ομάδα του Α. Νταλακογιώργη στην ένωση ναυτών (ΠΕΝΕΝ). Όπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που ο ίδιος Α. Νταλακογιώργος ανακοίνωσε από τα 1.642 οικονομικά εντάξει μέλη στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, που έληξαν στις 12/2/2019, ψήφισαν 1.607 μέλη, σπάζοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ συμμετοχής 97,86% και νοθείας που είχε ο τυχοδιώκτης και η παρασιτική ομάδα του…!!!

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις τεκμηριωμένες καταγγελίες των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στη «ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ» – στο  ΠΑΜΕ, ότι η διαγραφή εν ενεργεία ναυτών και ο αποκλεισμός του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΑΥΤΩΝ από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΠΕΝΕΝ αποτελεί επιλογή αυτής της τυχοδιωκτικής ομάδας, που συνδέεται με την βαθιά νοθεία στις αρχαιρεσίες της ιστορικής ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ) και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου…