
Χάλκινο μετάλλιο στο Βιτς Βόλεϊ για Μαναβή και Τσοπούλου
Σπουδαία επιτυχία για τις πρωταθλήτριες Ελλάδας στο μπιτς βόλεϊ, Δήμητρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου, οι οποίες πανηγύρισαν το πρώτο τους μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά. Οι πρωταθλήτριές μας (Νο11) νίκησαν στον «μικρό» τελικό του τουρνουά ενός αστεριού της FIVB στο Βαντούζ του Λιχτενστάιν με 2-1 (21-14, 10-21, 15-13) σετ τις Ελβετίδες Μπόμπερ, Βέργκε.
Μάλιστα, η ομάδα από την Ελβετία ήταν νούμερο ένα στο ταμπλό και την προηγούμενη εβδομάδα στο μονάστερο τουρνουά στην Λιουμπλιάνα είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.
«Το πρώτο μας μετάλλιο στην FIVB είναι γεγονός! Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες με το αποτέλεσμα. Στόχος μας ήταν εξαρχής η τετράδα και τον πετύχαμε και με το παραπάνω. Είμαστε ομάδα και σε κάθε τουρνουά παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτερες. Τα καλύτερα έρχονται» δήλωσαν από το Λιχτενστάιν στο επίσημο site της ΕΟΠΕ οι δύο αθλήτριες.
Σπουδαία νίκη της εθνικής Εφήβων πόλο, 15-12 την Ουγγαρία
Με νίκη ξεκίνησε η εθνική υδατοσφαίρισης των εφήβων τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σομπατέλι. Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη επικράτησε 15-12 της γηπεδούχου Ουγγαρίας, και πλέον καθίσταται το φαβορί για την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου, που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε από νωρίς το προβάδισμα, έχοντας πολλές λύσεις στην επίθεση, και στην τρίτη περίοδο «έχτισε» μία μικρή διαφορά 2-3 τερμάτων, την οποία κράτησε ως το τέλος.
Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει αύριο (13/8, 20:30) την αδύναμη Αργεντινή.
Τα οκτάλεπτα: 4-3, 3-3, 4-3, 4-3
Η σύνθεση της εθνικής: Πιοβάν, Αλαμάνος, Αρ. Χαλυβόπουλος 2, Καλογερόπουλος 2, Κουρούβανης 1, Κεχαλάρης 3, Μπραϊμης 3, Γραμματικός, Ιππ. Χαλυβόπουλος, Πάτερος, Παπανικολάου 2, Δήμου 2, Μανθογιάννης
Με Εσθονία η Εθνική Παίδων, ηττήθηκε με 83-71 από την Κροατία
Η Εθνική Παίδων ολοκλήρωσε με ήττα τις υποχρεώσεις της στην α΄ φάση του Eurobasket U18 που διεξάγεται στο Νόβι Σαντ της Σερβίας, καθώς η Κροατία τη νίκησε με 83-71. Η “γαλανόλευκη” πλήρωσε την αστοχία της (22/58 δίποντα, 3/20 τρίποντα) και τα χαμένα ριμπάουντ (26-12 η Ελλάδα και η 42-15 η Κροατία), πήρε την 3η θέση του Γ’ Ομίλου και την Τρίτη (14/8, 19:15) θα αντιμετωπίσει την Εσθονία (βγήκε δεύτερη στον Δ’ Όμιλο) με φόντο την πρόκριση στους “8”.
Δεκάλεπτα: 18-23, 33-45, 53-63, 71-83
Ελλάδα (Παπαδόπουλος): Φίλλιος 2, Καλόγηρος 18 (8 ριμπάουντ), Κολοβέρος 12 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Νικολαΐδης 15 (1), Παπασαβόγλου, Φιλίπππου, Καραμανλής, Πράπας 5, Τόλιας 2, Τσάμης 4 (6 ρμπάουντ), Βησσαρίου 13 (1)
Η κατάταξη: Τουρκία 2-1, Κροατία 2-1, Ελλάδα 1-2, Γερμανία 1-2.
11η η Εθνική νεανίδων στο EuroBasket Β’ κατηγορίας
Η Εθνική Νεανίδων κατέκτησε την 11η θέση στο EuroBasket Β’ κατηγορίας που διεξάγεται στην Αυστρία, καθώς στο τελευταίο της παιχνίδι κατάταξης νίκησε το Λουξεμβούργο με 55-62.
Δείχνοντας την απαιτούμενη προσοχή στην άμυνα και έχοντας σε ακόμα μια καλή μέρα στην επίθεση τις Κριμίλη, Πράπα και Κούκη η Εθνική κατάφερε να κλείσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά.
Τα δεκάλεπτα: 14-19, 29-32, 43-48, 55-62
Ελλάδα (Γερεουδάκης): Χατζηβασιλείου 2, Γιαννουσίου, Καρακασίδου, Κασδαγλή 2, Εζέτζα, Γασπαράτου 6, Κατσαμούρη 3, Κούκη 12, Κριμίλη 18(2), Κριμιτζά 4, Πράπα 15(1).