ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ : ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με οικολογική προβιά ενώ έχουν αφήσει την Ελλάδα στο έλεος των πυρκαγιών

Την ώρα που η Ελλάδα εξακολουθεί να φλέγεται από τις δασικές πυρκαγιές, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δύο από τους κατεξοχήν υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση, προσπάθησαν να φορέσουν …οικολογική προβιά, με αφορμή την περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο.

Το έναυσμα για αυτή την υποκριτική αντιπαράθεση δόθηκε από τον Αλ. Τσίπρα, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη πως στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας δεν είπε τίποτα για την καταστροφή του Αμαζόνιου και την κλιματική αλλαγή. «Ο κος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία στη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο να συνταχθεί μαζί του, να πει έστω μια λέξη. Δεν ακούσαμε κάτι», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, ξεχνώντας βέβαια τις ευθύνες της κυβέρνησής του για το Μάτι και αθωώνοντας ταυτόχρονα τη γαλλική κυβέρνηση και την ΕΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας απάντησε δημοσιοποιώντας απόσπασμα από τις δηλώσεις που έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Μακρόν, όπου αναφερόταν στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, επισημαίνοντας πως η «περιβαλλοντική ευαισθησία» του Αλ. Τσίπρα «άργησε 4,5 χρόνια, όπως φάνηκε με – δυστυχώς – τραγικά αποτελέσματα τόσο στην πλημμύρα στη Μάνδρα, όσο και στην πυρκαγιά στο Μάτι». Φυσικά, δεν είπε κουβέντα για τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, που δεν έλαβε το παραμικρό μέτρο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Μάτι

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Μάτι, αναφέρει:

«Η διαφήμιση από τον πρωθυπουργό ενός αναγκαίου έργου όπως είναι ο καθαρισμός του οικοπέδου στο κατεστραμμένο Μάτι, όπου είχαν εγκαταλειφθεί τα καμένα δέντρα, το οποίο θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχε γίνει από τον κρατικό μηχανισμό και όχι από κάποιους ιδιώτες επιχειρηματίες, αποτελεί πρόκληση για το λαό της περιοχής που ένα χρόνο μετά την τραγωδία εξακολουθεί να υποφέρει.

Γιατί είναι εδώ τα τεράστια προβλήματα, όπως και οι αιτίες που προκάλεσαν τη φονική καταστροφή, αλλά και οι κωλυσιεργίες στην αποκατάσταση του οικισμού, στην απόδοση των αποζημιώσεων στους πληγέντες, με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της σημερινής. Εδώ είναι η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των υπηρεσιών, εδώ είναι η πολιτική που θεωρεί “κόστος” την προστασία της ζωής του λαού και τα έργα αντιπυρικής θωράκισης, αλλά “όφελος” την ενίσχυση των μονοπωλίων. Εδώ είναι η εμπρηστική πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ που κατακαίει δάση και ορεινούς όγκους, όπως άλλωστε αποδείχθηκε με την πρόσφατη τεράστια καταστροφή στην Εύβοια.

Εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα, όπως αυτά της άμεσης και πλήρους αποζημίωσης, του παγώματος χρεών λαϊκών νοικοκυριών σε κράτος και τράπεζες, της λήψης μέτρων ασφαλούς στέγασης, της επιδότησης ενοικίου, της άμεσης αποκατάστασης των υποδομών, της δημιουργίας σύγχρονου οικισμού με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους καθώς και χωροταξικό σχεδιασμό που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες».