ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ – 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ : Ρίχνει «άγκυρα» στον Πειραιά στις 29 και 30 Ιούνη

Με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος! …Σίγουρος δρόμος… 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ …τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος…», ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΝΕ, στις 29 και 30 Ιούνη, στο «Καστράκι» στη Δραπετσώνα (απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά).

Θυμίζουμε ότι οι μαθητικές ΟΒ της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διοργανώνουν μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου, φωτογραφίας και ταινίας μικρού μήκους με θέμα την ειρήνη. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο e-mail: diagwnismosfest@gmail.com.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Παρασκευή 29 Ιούνη: Παράσταση σύγχρονου χορού με τίτλο «Φασισμός, το αυγό του φιδιού», από ομάδα χορού της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΝΕ. Φοιτητικά – μαθητικά συγκροτήματα. Συζήτηση με θέμα «Η επίδραση του λαϊκού κινήματος στον αθλητισμό, μέσα από το παράδειγμα του Ν. Γόδα». Συναυλία από το συγκρότημα Κιουρντί. Συναυλία με τους Imam Baildi.

Σάββατο 30 Ιούνη: Μαθητικά συγκροτήματα. Μουσικό – αφηγηματικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια ζωής και δράσης της ΚΝΕ. Στις 9 μ.μ., συγκέντρωση με θέμα «Το μέλλον της νεολαίας δε χωρά στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Με ΚΚΕ – ΚΝΕ παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει!». Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μικρασιατικοί χοροί από τον Σύλλογο Αγ. Τριάδας. Αφιέρωμα στον Αλ. Αλκαίο με τίτλο «Δεν βγαίνουν τα όνειρα σε πλειστηριασμό… δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα», με τον Δ. Κανέλλο και τον Μ. Ανδρουλιδάκη. Συναυλία με τους Rebelion Connexion. Λαϊκό γλέντι.

Στο χώρο θα λειτουργούν επίσης:

  • «Μικρόκοσμος», με πειράματα και κατασκευές για τον ένα χρόνο κυκλοφορίας του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατο».
  • Μαθητικό στέκι, με παρουσίαση power point από μαθητή για τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ στη Διαστημική, και τις δημιουργίες του διαγωνισμού σκίτσου – ταινίας – φωτογραφίας.
  • Στέκι κατά των ναρκωτικών, με escape room και βιντεοπροβολή συλλογικής εργασίας από τη θεατρική ομάδα του Λαϊκού Φροντιστηρίου Κερατσινίου.
  • Αφιερώματα: «Το λιμάνι του Πειραιά και η πρόταση του ΚΚΕ», «Μπλόκο στους φασίστες – εγκληματίες σε κάθε γειτονιά!», «50 χρόνια ζωής και μαχητικής δράσης της ΚΝΕ: Μαθαίνουμε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε».