ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ – 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ : Ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη στο πάρκο Τρίτση – Η πρόσβαση και το πρόγραμμα

Το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη:
  • Στις 20:30, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στις 20:45, θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.
«Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!»

Με αυτό το σύνθημα, το Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ οδεύει προς την κορύφωσή του, έχοντας διανύσει ένα μακρύ ταξίδι απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα. Η παρουσία δεκάδων χιλιάδων νέων και εργαζομένων σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα, γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία και βάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για το φετινό Φεστιβάλ στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον.

Στο χώρο θα ξεχωρίζει και τις τρεις μέρες η κεντρική έκθεση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια της ΚΝΕ, με πλούσιο υλικό από το Αρχείο του ΚΚΕ, ταμπλό, κατασκευές και αρχειακά αντικείμενα από τις σημαντικότερες στιγμές από την Ιστορία του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος στη χώρα μας, αλλά και από την 50χρονη πορεία της ΚΝΕ.

Στο χώρο του Μαθητικού Στεκιού θα λειτουργεί επίσης ψηφιακή – διαδραστική έκθεση για τη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ανάπτυξη και οργάνωση του μαθητικού κινήματος στη χώρα μας.

Στο Στέκι Νέων Εργαζομένων και Ανέργων θα υπάρχουν έκθεση με θέμα τη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο εργατικό κίνημα διαχρονικά, αλλά και σήμερα, καθώς και περίπτερο με εξώφυλλα του «Οδηγητή» από όλη την 50χρονη πορεία του.

Αντίστοιχα, στο χώρο των φοιτητών θα λειτουργούν έκθεση για τη συμβολή των κομμουνιστών στο φοιτητικό κίνημα και ειδική έκθεση που θα απευθύνεται στους πρωτοετείς φοιτητές.

Στο χώρο του Πολιτισμού θα υπάρχει έκθεση με έργα – ψηφιακής ανατύπωσης – από περισσότερους από 20 Ελληνες ζωγράφους και χαράκτες του 20ού αιώνα, που επηρεάστηκαν από τα μεγάλα γεγονότα του περασμένου αιώνα, στα οποία το Κόμμα μας ήταν πρωταγωνιστής. Ακόμα, θα εκτίθενται κατασκευές και μακέτες σκηνικών από θεατρικές παραστάσεις που ανέβασαν οι εξόριστοι στον Αη Στράτη.

Στο Στέκι του Αθλητισμού θα φιλοξενείται έκθεση με θέμα «Η επίδραση του λαϊκού κινήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο» και θα προβάλλεται ντοκιμαντέρ για την προσφορά του Κόμματος στον Αθλητισμό.

Τις δικές του δραστηριότητες θα έχουν επίσης ο χώρος για τις μικρότερες ηλικίες νεολαίας, το «Κόκκινο Αερόστατο», και ο χώρος ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Ακόμα, στη Διεθνούπολη θα συμμετέχουν 40 Οργανώσεις Νεολαίας απ’ όλο τον κόσμο.

Η πρόσβαση με αυτοκίνητο, συγκοινωνίες και πούλμαν
  • Με λεωφορείο

— Α10 Στ. Λαρίσης – Αχαρναί, Β10 Στ. Λαρίσης – Αχαρναί, 735 Σταθμός Κάτω Πατήσια – Ζεφύρι – Αχαρναί, στη στάση «1η Πολυκατοικιών».

— Β12 Μάρνη – Άνω Λιόσια, 711 Ζωφριά – Αττική, στη στάση «6η Χασιάς».

— 420 Πειραιάς – Άγιοι Ανάργυροι, 892 Αγία Βαρβάρα – Χαϊδάρι – Αγιοι Ανάργυροι, στη στάση «Τέρμα».

  • Με τον προαστιακό 

— Στη στάση Αγίων Αναργύρων και από εκεί με τα λεωφορεία Α10, Β10, 735, Β12, 711.

  • Με αυτοκίνητο

— Από την Αττική Οδό, στον κόμβο 7 που οδηγεί στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και στον κόμβο 6 που οδηγεί στη Λεωφόρο Χασιάς (Φυλής).

— Από την Εθνική Οδό, στην έξοδο στον κόμβο για Αγίους Αναργύρους – Ιλιον («Τρεις Γέφυρες»).

  • Με πούλμαν

 Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βάζουν λεωφορεία για το Φεστιβάλ 100 Χρόνια ΚΚΕ – 50 Χρόνια ΚΝΕ, στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης». (Δείτε εδώ τα δρομολόγια των πούλμαν από τις συνοικίες)

Το 902.gr μεταδίδει τον παλμό του Φεστιβάλ

Με ανταποκρίσεις από τη ροή του προγράμματος, από τις δραστηριότητες και τις πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις εκθέσεις, τις συναυλίες και τα αφιερώματα στις Σκηνές και τους χώρους του Φεστιβάλ, με φωτογραφίες και βίντεο, το 902.gr θα μεταδίδει τον παλμό από τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ, στις 20 – 21 – 22 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον.

Στον ειδικό φάκελο που έχει διαμορφωθεί για την κάλυψη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ, με τίτλο «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!» μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα ρεπορτάζ, από το ταξίδι του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ σε κάθε γωνιά της χώρας, από την προετοιμασία των κεντρικών εκδηλώσεων και στη συνέχεια τη διαρκή ροή των ανταποκρίσεων από το κεντρικό Φεστιβάλ.

Στο φάκελο μπορείτε να μεταβείτε είτε από την πάνω μπάρα του 902.gr με τον τίτλο «Θέματα», επιλέγοντας «Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ», είτε από το σχετικό banner στο πάνω δεξί μέρος της πρώτης σελίδας του 902.gr, είτε ακόμα πατώντας το σύνδεσμο παραπάνω. Στην ειδική σελίδα για το Φεστιβάλ, μπορείτε να δείτε όλη τη ροή ειδήσεων. Παράλληλα, θα μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένα τα ρεπορτάζ ανά ημέρα, επιλέγοντας την αντίστοιχη είδηση, μέσω banner στο πάνω δεξί μέρος της ειδικής σελίδας για το Φεστιβάλ.

 

Διαδραστικός χάρτης με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο 902.gr

Επίσης, μπορείτε να δείτε ανά πάσα στιγμή το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, μέσω ενός διαδραστικού χάρτη, όπου απεικονίζονται τα Στέκια και οι Σκηνές του Φεστιβάλ. Κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε χώρο, αναδύεται το πρόγραμμά του και για τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων. Έχετε πρόσβαση στο χάρτη από το banner πάνω δεξιά στη σελίδα του portal και από το κινητό, όπου υπάρχει μόνιμος σύνδεσμος στο μενού.