Το Σάββατο 11 Γενάρη κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του «Οδηγητή»

Μαζί με τον «Οδηγητή» κυκλοφορεί ένα πολύ ενδιαφέρον ένθετο με υλικά από τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» με θέματα «Ζωή χωρίς εκμετάλλευση στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας» και «Τα “Τσέρνομπιλ” του καπιταλισμού, πίσω από τον μύθο της “πράσινης ανάπτυξης”».

Ο «Οδηγητής» φιλοξενεί τρισέλιδη συνέντευξη με τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που «μυρίζουν» μπαρούτι, την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας, αλλά και την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του λαού μας στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων.

Με ένα μικρό αφιέρωμα που επικεντρώνει στη δυνατή και διαχρονική σχέση του με την ΚΝΕ, ο «Οδηγητής» αποχαιρετά τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Η ύλη του «Οδηγητή» περιλαμβάνει πλούσια αρθρογραφία για όλα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας: Για το Ασφαλιστικό, τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο σχολείο και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ από τις πρόσφατες εκλογές ως σήμερα, τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής κλπ.

Ακόμα, άρθρο για το ποιος ωφελείται από τις περιβόητες «επενδύσεις», σύντομη παρουσίαση της πρότασης του ΚΚΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ρεπορτάζ από τη δραστηριότητα των Συλλόγων Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, ρεπορτάζ από την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΠΟΔΝ και πολλά ακόμα σχόλια, προτάσεις και άρθρα για ό,τι αφορά τη νεολαία.