Το ΠΑΜΕ καταδικάζει την καταστολή και τις συλλήψεις συνδικαλιστών στην Τουρκία και εκφράζει την αλληλεγγύη του στις απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, εκφράζει την στήριξή και την αλληλεγγύη του με τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην Τουρκία στην Εργατική Πρωτομαγιά 2018.

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση της Τουρκίας, έστειλε την αστυνομία και επιτέθηκε βίαια στους εργάτες ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας της εργατικής τάξης. Καταγγέλλουμε ειδικότερα τη σύλληψη του στελέχους του τμήματος Διεθνών του Συνδικάτου Nakliyat-İş, συναδέλφου İlhami Danacı και του Προέδρου του Συνδικάτου Toley-Is Σμύρνης, συναδέλφου Fahri Kaya.

Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας, των εργαζομένων της Τουρκίας ενάντια στον κοινό αντίπαλο, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των πολέμων και της καταστολής.

Αλληλεγγύη στις Απεργιακές Κινητοποιήσεις των Εργαζομένων της Γαλλίας

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους εργαζομένους της Γαλλίας, στα μέλη και τους φίλους της ΠΣΟ, που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις ενάντια στην αντεργατική επίθεση της Γαλλικής Κυβέρνησης Μακρόν.

Η αντεργατική επίθεση ΕΕ-Κυβερνήσεων-Επιχειρηματικών ομίλων συνεχίζεται σε όλη την Ευρώπη. Για αυτήν την εξέλιξη φέρουν μεγάλες ευθύνες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που καλλιεργούν την λογική της αναμονής και της «κοινωνικής ειρήνης». Παράλληλα ενώ επιβάλλονται αντεργατικά μέτρα σε κάθε χώρα βλέπουμε την αύξηση των πολεμικών εξοπλισμών και την κλιμάκωση των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων μεγαλώνοντας τον κίνδυνο γενίκευσης των πολεμικών εστιών και συγκρούσεων.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις έχει τεράστια σημασία η στήριξη των αγώνων των εργαζομένων κάθε χώρας για την προστασία των δικαιωμάτων τους, για ΣΣΕ με καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Η ταξική αλληλεγγύη και ο συντονισμός των εργατών ενάντια στην επίθεση ΕΕ-Κυβερνήσεων-Επιχειρηματικών ομίλων είναι η καλύτερη απάντηση στην αντεργατική επίθεση και στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.